Ašeradens apņēmies panākt obligātu ienākumu deklarēšanu visiem iedzīvotājiem

Patlaban valdībā notiek darbs pie jauna ēnu ekonomikas apkarošanas plāna. Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) atzīt, ka gatavojas rosināt pārmaiņas, kas varētu nebūt populāras, vēsta TV3 Ziņas.

Finanšu ministram jaunais ēnu ekonomikas apkarošanas plāns valdībā jāiesniedz līdz jūlija beigām. Jaunajā plānā ir paredzēti divi prioritārie sektori – dažādi ar veselību saistītie pakalpojumi un celtniecība.

Finanšu ministrs tostarp apņēmies panākt obligātu ienākumu deklarēšanu pilnīgi visiem valsts iedzīvotājiem.

“Pilnīgi noteikti pats personīgi virzīšu, – tā ir vispārēja deklarēšanās. Šobrīd cilvēki deklarējas, bet bez atbildības. Ļoti skaidri jāpasaka: šie ir mani vienīgie ieņēmumi. Valsts to informāciju uzkrāj, bet vienā brīdī būs nodokļu audits. Cilvēkam ir jāpasaka, ka tas ir tas, kas viņam ir,” TV3 Ziņām teica Ašeradens.

Avots: TV3 Ziņas

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


21
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
0563
0563

bija taču jau 0 deklarācijas, ko tagad atkal.

Osis
Osis

Tā vietā, lai visiem spēkiem veicinātu ekonomikas izaugsmi, samazinot nodokļu slogu, šie spīdzinās un pēc tam papildus sodīs cilvēkus. Murgs, ne ministrs un premjers

Pareizais
Pareizais

Balvanpurns!

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Kurā valdības deklarācijas punktā bij minēts par šo fantastisko ideju?

Kariņš no Delavēras
Kariņš no Delavēras

Ekonomiskā transformācija ibio

klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)
klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)

Tas ir zaļais kurss.

Sarkanais Krišjânis
Sarkanais Krišjânis

Sarkanais kurss

Jeblonskis
Jeblonskis

Bet kādi dauņi par to zaglēnu balsoja?

Atlaistā CVK
Atlaistā CVK

Kā tu domā – kāpēc mūs neatlaida pirms vēlēšanām?

cila
cila

Paši izcilākie, tie paši, kas par čakši

Derdz
Derdz

Cik nabadzīgas tomēr ir valsts galvas un tas liecina, ka mums nav dots pašiem valdīt savā zemē par naudu, resursiem, utt, ka Valsts vienigais resurs ir tikai nauda nevis mehanisms kaa tautai realizēt un pagrozīt resursus un daudz ko citu

hmmmmm
hmmmmm

VID priekšniece atkal tikusi cauri sveikā?

Ja izturēs
Ja izturēs

Ideja nav jauna un pēc būtības pareiza- izrādīs visā spožumā ēnu ekonomikas reālo lomu,korpcijas plūsmas valsts pārvaldē un pašvaldībās, izsitīs pamatu zem kājām gaudām par algām medicīnā un būs iespējams mērķtiecīgi snegt atbastu, kam tas tiešām ir nepieciešams, laus pamatoti ieviest veseli’bas visparēju apdrošināšanu.. Te gan jāsaprot, ka atbalstītāju būs maz. Yorpedēs jau paša ministrijas ierēdņi, politdarbinieki visos uzņēmumos, padomēs, valdēs un visu partiju kasieri, dāsnie pēlēkie sponsori. Te gan jāsaprot, ka sabruks sporta atbalstīšanas shēmas un bruks diedelnieki NVO pašniodarbinato ordas līdzekļu radošai apgūšanai..

psihiatrs
psihiatrs

Un cik cietīs dēļ saujiņas neliešu atrašanas dēļ? Sen jau Latvijā pret zagļiem cīnās visus liekot cietumā.

psihiatrs
psihiatrs

Arvilam vajag garīgu palīdzību, es vairs neko nevaru padarīt un ir vajadzīgs vienalga kādas ticības mācītājs, jo nevar un nevar viņam ieskaidrot, ka nav nauda un laiks jātērē nabagu atkārtotai uzskaitei, kā arī pie tik cauras VID datu sistēmas turīgākiem tas ir uzaicinājums zagļiem ar adresi un personas kodiem.

Elementāri
Elementāri

Legālās prezumpcijas ieviešana uz naudas uzkrājumiem, šogad arī samaksātajiem nodokļiem, tad CVK tieša pakļaušana Premjeram, tagad arī obligātā deklarēšana. Nu ko, esam divu soļu attālumā no absolūta totalitārisma. Tauta esam sprukās. Būs jāpierāda, ka malka ko dedzinat savā krāsnī ir iegādāta par naudu no kuras pirms tam samaksāts nodoklis. Tātad arī pašu darbs tiks aplikts ar nodokli. izaudzējāt dārzā burkānu? Skatāmies pēc tabulas – burkānu audzēšanai jānopērk sēklas, lāpsta, kaplis un kūtsmēsli vai minerālmēsli, ja kūtsmēslu nav. Tātad kur čeki par iegādi? Skatāmies pretī ienākumus. Nesanāk, rēķinām sodu. Plus Darbs 10 stundas x vidājā alga nozarē un lūdzu – esat… lasīt vēl »

Zvaigzne
Zvaigzne

Ar šo ģeniālo ideju Ašerādena kungs ir nodemonstrējis savu absolūto nekompetenci, jo pretējā gadījumā viņš zinātu, ka arī šobrīd Gada ienākuma deklarācija ir obligāta, ja izpildās konkrēti ienākuma sliekšņi. Neapliekamajiem darījumiem 10000 euro, iespējams var runāt par šī sliekšņa pazemināšanu.
Tas, ka tantei Soņai no Varakļāniem būs ierakstīts pienākums obligāti deklarēt savu vienīgo pensiju un ar asinīm parakstīties, ka citu ienākumu avotu viņai nav, pilnīgi nekā neietekmēs ēnu ekonomiku.
Deklarācijas drīkst labot, cilvēki drīkst kļūdīties un, ja man ir tieši pierādījumi, ka ir bijuši legāli ienākumi, tad nevar to atcelt ar kārtējo ģeniālo likumu, arī tad ja piemirsu to uzrādīt savā deklarācijā.

izzagta valsts
izzagta valsts

Tātad ko var secināt? Kariņam varbūt nauda arī ir tik daudz kā nekad, bet valsts budžetā laikam nauda ir tikmaz kā nekad – ļoti maz naudas. Tāpēc arī vajag lai visi visu deklarē. Tad varēs redzēt, kam vēl pusi varēs atņemt, kā teica ģenerālprokurors.

Eriks
Eriks

Vo! Moš toč Ašeradens meklē, kurš Kariņam nospēra to “nauda tik daudz, kā nekad”!

Eriks
Eriks

Ka nesanāk tā, ka miljonus iztērē lai noskaidrotu, ka latvieši izrādās galīgie nabagi

melevīzija
melevīzija

Galīgu nabadzību nekādā gadījumā neatzīs. Drīzāk tērēs miljonus televīzijai, delfiem, rechekistiem, priekš propogandas, kā ikp aug, notiek izaugsme, ka valsts attīstās. Stāstīs pozitīvās ziņas, piem. kā elektrība paliek lētāka, noklusējot faktu, ka katru gadu pavasarī elektrība ir lētāka. Un cilvēkus, kuri domā, redz ka kaut kas nav kārtībā, pasludinās par Kremļa aģentiem, lai cilvēki viņus neklausās un valdošajiem netraucē zagt.