“Apvienotais saraksts” Pīlēnu premjera amatam nevirzīs

21.08.2023. Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča tikšanās ar Saeimā pārstāvētās politisko partiju apvienības “Apvienotais saraksts” pārstāvjiem. Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

“Apvienotā saraksta” politiķi aizvien aizstāv līdzšinējā koalīcijas modeļa saglabāšanu ar “Jauno Vienotību”, “Apvienoto sarakstu” un Nacionālo apvienību, bet pašlaik nevirzīs Ulda Pīlēna kandidatūru premjera amatam.

“Apvienotā saraksta” viens no līderiem, Saeimas spīkers Edvards Smiltēns pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš pirmdien sācis konsultācijas ar Saeimas frakcijām par jaunās valdības veidošanu, norādīja, ka Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) iespējamā nonākšana valdībā saistāma ar tai pietuvinātā Ventspils eksmēra Aivara Lemberga ietekmes atjaunošanu.

“Ja “Jaunā vienotība”, tai skaitā varbūt arī prezidenta kungs, izvērtējot visu informāciju, kas ir pieejama, izvērtējot visus riskus, var pateikt, ka šajā [situācijā] nekādu risku nav, tad par to var runāt,” teica Smiltēns.

“Apvienotais saraksts” vairs tik kategoriski kā iepriekš neizslēdz plašāku koalīciju.

“Visvienkāršākais modelis būtu vienoties par esošo salikumu. Mazliet grūtāk būtu vienoties par četru politisko frakciju modeli. Piecu politisko spēku iesaiste, manā ieskatā, būtu grūti realizējama,” pauda Smiltēns.

Viņš arī uzsvēra, ka nacionālā drošība šobrīd ir absolūta prioritāte, tādēļ “jebkuri riski un jebkuras šaubas saistībā ar nacionālo drošību un tās apdraudējumiem šobrīd nav pieļaujamas”.

“Ja “Jaunā Vienotība” var pateikt, ka šādu risku nav, tad varam runāt. Tas arī viss, kas sakāms par Lemberga kungu,” sacīja Smiltēns.

Vaicāts, vai pieļauj arī četru partiju koalīciju, kurā būtu arī “Apvienotais saraksts”, bet Nacionālā apvienība paliktu opozīcijā, Smiltēns atturējās “spekulēt par variācijām”, jo sarunas esot tikai pašā sākumā.

Avots: lsm.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
izdouz grunts
izdouz grunts

Pašiem pieleca vai iestādes ieteica labāk nekustināt….

liepajnieks
liepajnieks

Nemaz neparsteidz, Piiles kungs(Piileens) taads peleekais kardinaals vien ir, vieniigais ko vinsh grib ir buut varas tuvumaa, dabuut kaadu betona iepirkumu, nokaartot kaadu jautaajumu un tas arii viss. Tie cilveeki no AS tie pashi Lemberga un Shkeeles pazinjas. Liepaajaa vinsh ir viens no tiem kas stutee sirmaa autoatsleedznieka(Sesks)korumpeeto mafiju jau 30 gadus, pilseeta ir stabila leetaa darbaspeeka regions, videejas vai zemas izgliitiibas liimenis un zema intelekta province. Vai juus tieshaam veelaties paarveerst visu latviju par kurzemes veiksmes staastu? Padomaajiet divreiz pirms balsot.

evika 69
evika 69

Vrb rinka pats var izvirzīt premjera kandidatu?

sardeļu ordenis
sardeļu ordenis

AS – brigade ar vāju stabilitāti. Smiltēnam tā gribās, tā gribās tikai īsti uzvesties nemāk, infantīla rosība ar mēģinājumiem demostrēt neesošu politisku briedumu. Saeimas spīkera amats ir saldākais auglis , kura dēļ var gandrīz visu. Pārējie paguruši no dzīves un amatiem ar tendenci paslinkot.

Zombijs
Zombijs

JV to vien gaida, lai AS ienāktu koalīcijā kurā dabiski nesabloķētos ar pārējiem partneriem, būtu viegli apēdams vai sakompromitējams un turpmāk kā konkurents izslēgts no cīņas.