57 Onkoloģijas centra ārsti nosūtījuši atklātu vēstuli Kariņam un Meņģelsonei

Onkoloģijas centrs

Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) 57 ārsti nosūtījuši atklātu vēstuli pret LOC reorganizāciju Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), veselības ministrei Līgai Meņģelsonei, Rīgas Austrumu slimnīcas (RAKUS) valdei un nevalstiskajām organizācijām, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

LOC ārstu kolektīvs izplatījis atklāto vēstuli premjeram, veselības ministrei un citām organizācijām, iebilstot pret iecerēto struktūrvienības reorganizāciju, kas viņu ieskatā nelabvēlīgi ietekmēs pacientus.

Šī gada 2.janvārī RAKUS valdes pieņemtais lēmums par LOC reorganizāciju, kas paredz strukturālas izmaiņas Onkoķirurģijas klīnikā, “piešķīlis uguni” samilzušajam strīdam starp ārstiem un slimnīcas valdi, vēta “Panorāma”.

“Mēs nesaprotam, kāpēc ir jāizjauc tas, kas faktiski funkcionē vislabāk? Mēs gaidām reakciju ne tikai no slimnīcas valdes, bet arī daudz vairāk. Mēs gaidām kādu reakciju no ministrijas un no Ministru kabineta. Es uzskatu, ka šī problēma nav vairs tikai slimnīcas problēma,” raidījumam sacīja LOC Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš.

LOC ārsti ir neapmierināti par algām, vadības attieksmi pret viņiem, nākotnes attīstības plāniem un citiem jautājumiem, taču konkrēto vēstuli izplatīt pamudinājis tieši šīs nedēļas valdes lēmums, kas paredz, ka Galvas un kakla ķirurģijas nodaļa, kuras divi speciālisti gada nogalē izlēma darbu pamest, būs ārstniecības direktora pakļautībā, nevis Onkoķirurģijas klīnikā, ko vada dakteris Sīviņš, kā līdz šim.

Atbalstu atklātajai vēstulei pauduši dažādu specialitāšu pārstāvji, tostarp ķirurgi, onkologi, radiologi. Kopumā līdz pēcpusdienai savu parakstu bija uzlikuši 57 speciālisti. Tā, pēc vairāku ārstu teiktā, esot vairāk nekā puse no kolektīva, un runa vairs neesot par vienu nodaļu, bet visiem kopā.

Kā zināms, vairāk nekā 20 LOC ārsti brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu. Aizvadītā gada izskaņā no darba LOC aizgājuši divi ārsti, kas nav spējuši vienoties ar slimnīcas vadību. Pārējie kolēģi pauduši viņiem atbalstu un izteikuši savas prasības uzņēmuma vadībai. Ārsti uzskata, ka viņu darbs neesot novērtēts un LOC trūkstot mūsdienīga aprīkojuma.

Tikmēr no 30.decembra Galvas un kakla ķirurģijas nodaļā pēc atvaļinājuma atgriezās onkoķirurgs Renārs Deksnis, kurš turpina operēt un piekritis veidot jaunu galvas un kakla ķirurgu komandu. Darbā atgriezusies arī ārste Inta Trauciņa, kura strādā, pieņemot onkoloģiskos pacientus ambulatori. Tāpat – janvārī galvas un kakla ķirurgu komandai ir piekritusi pievienoties vēl viena pieredzējusi sertificēta kolēģe. Tādējādi šobrīd ir rasts risinājums onkoloģisko pacientu operāciju nodrošināšanai Galvas un kakla ķirurģijas nodaļā, skaidroja Namniece.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gonors Ejs
Gonors Ejs

Nevajag vēstules! Pārāk lēti!
Vajag atkal savākties uz pipelketu! No visām pilsētām braukt, tērēt naudu degvielai (akcīzei), lai izpūris jampampiņš stāsta otrā mikrofonā savu “redzējumu”!

eduards
eduards

Joprojām nekādas aktivitātes nav no VM NVD, kas pērk pakalpojums no RAKUS – būs/nebūs, kā ir ar OC pakalpojuma kvalitāti (kaut vai Baltijas valstu kontekstā), ko izdarījuši VM onkoloģijas galvenais speciālists, OC galvenais ārsts. Tā paklausoties slimnīcas vadību, izņemot traģisku komunikāciju, acīmredzamas aplamības nemana. Nepamet sajūta, ka kaut kas būtisks palicis apslēpts. Aiz kadra paliek Veselības budžeta paliels pieaugums ko par šo naudu saņemsim? Pagaidām – skandālus , neksaidrības .

baraka
baraka

Ko te var trokšņot – sasēdeinatā politpadome taču aldziņas laikā sāņem, konti pildās, valdes arī laimīga. Visis visas padomēs, bet nav kas trādā , jo jāagūst desmitiem miljonu izklaides labād…. brīnišķīga zeme padomju miljonāriem

Faktiņš
Faktiņš

Viena no RAKUS valdes loceklēm strādā vairākās bankās un paspēj vēl saņemt algu RAKUS valdē !

Vešūzis
Vešūzis

Valde jau tāda radoša un spējīga- parasti līdz kādiem 10 amatiem drīkst apb vienot, lai tad nepārsniegtu maksimālo noslodzi 40 stundas nedēļā. Kariņa valdības īpašais pienesums te ar padomēm un valdēm visos kantoros- radoši daudzpusīgi un tik mazgat un mazgāt

Daunis Pauļuts
Daunis Pauļuts

Vaig visus savakcinēt, tad neviens neslimos. A vēzis ir no kancerogēnajām vielām, kas ir tie melnumi uz pannas pēc cepšanas, tos nevaig ēst.

Hipokrāts
Hipokrāts

Zivs pūst jo RSU. Kamēr Rīgas Stradiņa universitātes prioritāte būs progresīvo juristu un progresīvo sociologu sagatavošana, par ko rektors saņems 9000 mēnesī, tikmēr labāk neslimot.

Ora
Ora

Te nu gan pilnīgi garām- tā jau tējas nauda, nevis RSU rektora alga Paskatīties vajag labāk RSU un RTU rektoru algas, lai tas reizinātājs nebūtu par mazu. Tā jau parasta dakterīša alga pirms nodokļiem daudzviet arī valsts sektorā

LOC
LOC

Gaidām mēneša laikā rakstiskas atbildes ,likumā noteiktā kārtībā , no Kariņa , Meņğelsones ! Pagaidām onko slimnieki pieprasiet no Meņğelsones nosūtijumus uz citu valstu onko klīnikām pēc palīdzības , ielaisti vēži nedrīkst mēnešiem gaidīt .

Jānītis
Jānītis

Kuram muļķim nav skaidrs , ka vispirms ir jāpadzen nespējīgā valde , šoferītis pats aizmucis ?

Ha Ha
Ha Ha

Priekš kam tur vispār valde vajadzīga, ja ir vadītājs? Vai tad nevar iztikt ar nodaļu vadītāju sapulcēšanu, ja ir lielas domstarpības vadītājam ar darbiniekiem?

Dana
Dana

Šoferītis Paeglītis , ar 8 000 aldziņu , salaidis LOC dēlī , iznīcinājis vienīgo LOR onko nodaļu Latvijă , pēkšņi dezertē !

LTV
LTV

Tur tas CSDD ljiepiņsh par vissezonas riepām teica ka, kas der visam neder nekam , nu re šamais universālais valdes loceklis zemeglītis , ljiepiņsha vārdiem neder nekam