JKP un Kaimiņš Saeimai rosina ieviest “Lemberga likumu”

Aivars Lembergs

”Lemberga likums” – šādi jau nodēvēts ierosinājums liegt ielaist parlamenta ēkā bijušos deputātus, pret kuriem noteiktas sankcijas.

Šiem kritērijiem atbilst viens cilvēks – Aivars Lembergs.

Ierosinājuma autori ir tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā ”Jaunā Konservatīvā partija” kopā ar neatkarīgo deputātu Artusu Kaimiņu. Likumprojekta anotācijā minēts, ka ļaujot personām, pret kurām noteiktas sankcijas apmeklēt Saeimu apdraudot kvalitatīvu likumdošanas procesu norisi.

Lemberga vizītes Saeimā galvenokārt saistītas ar dažādu svinīgu pasākumu apmeklējumu, bet vēl biežāk ar dalību Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas sēdēs.

Artuss Kaimiņš iesaka ZZS rīkot savas frakcijas sēdes “kaut kur ārā”. Deputāts akcentē, ka “tieši un skaidri parādot zīmi arī citam valstīm, ka mēs šādas sankcijas ņemam vērā, neskatoties uz “mūžīgo caurlaidi”, tas tiks izbeigts.”

Lembergam ir tā dēvētā mūža caurlaide, kas iegūta par balsojumu 1990. gada 4. maijā, atbalstot Latvijas neatkarības deklarācijas pieņemšanu.

Lemberga partijas biedrs un Saeimas deputāts Gundars Daudze uzskata, ka minētie grozījumi būtu necieņas izrādīšana Lembergam, turklāt par sankcijām pret atstādināto Ventspils mēru publiski zināms vien no ASV puses izplatītā paziņojuma.

Daudze uzskata, ka “šis ir uzskatāms piemērs, ka vārdos var runāt par tiesiskumu, demokrātiju, bet faktiski tas ir totalitāras valsts virziens. Tas ir rakstīts vienam cilvēkam – Aivaram Lembergam, kurš pārstāv politisko partiju “Latvijai un Ventspilij”, kas savukārt parlamentā pārstāvēta ar trim deputātiem ZZS frakcijā, kas ir opozīcijā. Nevienā valstī koalīcija šādi nevēršas pret opozīciju.”

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jābis
Jābis

Te jau toch izskatās pēc Meroni …..

vinam
vinam

varu un lielu naudu

Demokrāts
Demokrāts

Ir nu gan muļķis tas mūsu pajoliņš Artusiņš !

labvēlīgais tips
labvēlīgais tips

Lemberga likums būtu absurds. Taču tā, kā bija kādreiz, kad Lembergs noteica toni Saeimā un valdībā, tā arī vairs nedrīkst būt. Brīnos, ka viņam pašam patīk un ir laiks grozīties gan pa tiesām, gan sēdēm, gan sniegt “derīgus” padomus visos jautājumos. Vai tad nebūtu laiks mest mieru? Audzināt dēlu? Rosīties pa Puzi? Pasakiet, kas vēl trūkst šim cilvēkam?