Kādreizējais interfrontietis Alksnis: Čekas maisos ir vairums Latvijas inteliģences

čekas maisi

Tā dēvētajos čekas maisos atrodas vairums Latvijas radošās inteliģences, intervijā laikrakstam “Segodņa” paziņojis Latvijā savulaik labi pazīstamais interfrontietis un dedzīgs neatkarības pretinieks, vēlāk Krievijas Valsts domes deputāts Viktors Alksnis, kurš iekļauts Latvijas melnajā sarakstā.

“Es zinu, ka vairākums Latvijas radošās inteliģences, tie, kurus uzskata par varoņiem un cīnītājiem par neatkarību, sadarbojās ar VDK. Viņiem deva uzdevumus, viņi rakstīja ziņojumus. Un visi viņi tur “čekas maisos” ir,” laikrakstam paziņo Alksnis.

Alksnis ir pārliecināts, ka šis būs viens no iemesliem, kāpēc Latvija izvēlēsies čekas maisus nekad neatvērt.

Viņš laikrakstam arī stāsta, ka vērtīgākā VDK kartotēkas daļa no Latvijas izvesta un pašlaik atrodas Uļjanovskā, Krievijā. “Varbūt radīsies situācija, kad Krievija šiem dokumentiem noņems slepenības statusu. Un tad daudzi Latvijas varoņi nonāks visai sarežģītā situācijā,” izteicies Alksnis.

Alksnis arī norāda, ka tieši VDK esot sekmējusi varas maiņu Atmodas laikā Latvijā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
wera
wera

Tāda pilnvērtīgi pārliecinoša sajūta ka tādu komentētāju kā nazis ir pilns čekas maiss. Nu ja esi tik pārliecināts, tad saki lai taisa vaļā.Esmu par to lai publicē visus “varoņus” kuri ir maisos, kastēs vai vēl kaut kur!

nazis
nazis

Ko viņš tur muld? Kas viņu, armijas lidotāju, laida pie VDK dokumentiem, lai varētu tā apgalvot. Par daudz nozīmes tiek piešķirts tai sīkajai struktūrai, ko sauc par VDK, un pārāk daudz darbu tai tiek pierakstīts.