Cimdars: Ja ilgi un labi strādāsi, var zaudēt amatu

Arnis Cimdars

“Lielākais pārmetums ir tas, ka strādāts ir pārāk ilgu laiku. Manuprāt, tas nav īsti labs signāls valsts pārvaldē strādājošajiem, tiem, kuri cenšas savu darbu darīt labi,” intervijā “900 sekundēm” atzina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Cimdars, kurš CVK vadītāja amatā ir 21 gadu, piebilda, ka “visi, kas ir izteikušies par Centrālās vēlēšanu komisijas līdzšinējo darbu, ir vērtējuši to kā pozitīvu”.

“Ja jūs strādāsiet ilgi un labi, tas visdrīzāk nozīmēs, ka paliksiet bez darba. Bet varbūt, ka tas ir vienkārši nepārdomāts līdz galam tāds spriedelējums, jo centieni visu pārmest pār vienu kārti, nu, ar amatu ierobežošanu. Ir amati, kuriem ir apzināti un pamatoti ierobežoti šie te termiņi, bet ir arī tādi, kuriem tādu nav,” teica Cimdars.

Cimdars pats nepadošoties un uzrunāšot deputātus, lai izvirza viņa kandidatūru CVK vadītāja amatam, jo kandidatūru var izvirzīt piecu Saeimas deputātu atbalstīts kandidāts.

“Tomēr es ceru, ka šonedēļ man izdosies satikties ar visu Saeimā ievēlēto frakciju pārstāvjiem, lai izstāstītu par jau izdarītajiem un nākotnes CVK darbības plāniem, tādējādi ieskicējot savu vīziju.”

Jāpiebilst, ka pirmdien koalīcijas partijas domās – ir vai nav jāmeklē CVK jauns vadītājs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Andrejs
Andrejs

Vajadzēja pildīt Staļinu – svarīgi ir kā saskati , nevis kā nobalso !

kaliastro
kaliastro

Tas tev par to, ka necenties mainīt vēlēšanu likumu! Bet strādāji tu sūdīgi!

Lamata
Lamata

Jāņem vērā fakts, ka Cimdara vadītā CVK bija tā, kura fiksēja partiju priekšvēlēšanu debašu pārstāvju solījumus. Cimdaram par nelaimi E.Smiltēns (LRA) atrada šos ierakstus, kuros JKP pārstāvis Eglītis solīja nelaimīgos 500 EUR minimālo algu, 500 EUR neapliekamo minimumu un 200 EUR pensiju. No 2019.gada. Nevis kā vēlāk taisnojās JKP , 4 gadu laikā. Par faktu neslēpšanu CVK dokumentos Cimdars jāsoda. “Bezkompromisa taisnīguma ” vārdā.