VK apšaubītais darījums – vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā; prezidenta kancelejā taisnojas, ka “iebildumi vairāk formāli”

Andris Teikmanis
Andris Teikmanis Valsts prezidenta kancelejas vadītājs

Valsts kontrolieru šonedēļ apšaubītais Trīs jūru iniciatīvas samita līgums ir par transporta pakalpojumiem vairāku simtu tūkstošu vērtībā, atklāja Valsts prezidenta kancelejā, skaidrojot – revidentu iebildumi esot vairāk formāli, vēsta TV3 Ziņas.

Valsts kontroles šonedēļ izziņotajās gadskārtējās finanšu revīzijās Prezidenta kanceleja ir vienīgā iestāde, kurai atzinums sniegts ar iebildumu. Te runa par konkrētu pakalpojuma līgumu, kas saistīts ar pērn notikušo Trīs jūru iniciatīvas samitu. Valsts kontrolieri norāda uz neatbilstībām, pretrunām un kļūdām līgumā, tā pielikumos, pieņemšanas un nodošanas aktā.

“Informācija tika precizēta, labota, mainīta revīzijas laikā. Mēs kā revidenti esam pietiekami konservatīva profesija. Mums ir jāiegūst atbilstoši, pietiekami un ticami pierādījumi, lai mēs varētu pateikt, ka noticam tam, ka pakalpojums ir saņemts tādā apjomā un tāpēc tiek apmaksāts tādā apjomā,” TV3 Ziņām stāsta Valsts kontroles padomes locekle Ilze Bādere.

Nekādas sīkākās detaļas par šo līgumu Valsts kontrole gan atklāt nevarēja. Tā ir ierobežotas pieejamības informācija.

Šī bija pirmā reize vēsturē, kad mūsu augstākā audita iestāde savu finanšu revīzijas atzinumu Valsts prezidenta kancelejai sniegusi ar iebildumu.

Prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis stāsta, ka konkrētais līgums ir par transporta nodrošināšanu samita laikā. Sākotnēji paredzētais pakalpojuma apjoms procesā mainīts, ņemot vērā mainīgo delegāciju skaitu.

“Pēdējā brīdī daļa neieradās. Plānojām arī prezidentu Zelenski, kurš tomēr beidzamajā brīdī neieradās. Šīs summas, man jāsaka, es tagad atklāšu daļu ierobežotās pieejamības informācijas… Sākotnējā summa transporta pakalpojumi bija plānoti līdz 372 000. Mēs noslēdzām līgumu par 356 000,” televīzijai stāsta Teikmanis.

Savukārt beigās samaksātā summa esot aptuveni 330 000 eiro. Šīs izmaiņas esot raisījušas jautājumus revidentiem. Kontrolieri gan šīs lietas vērtē jau pēc tam, kad tās notikušas, bet pilī norāda, ka auditoru iebildumi esot vairāk formāli.

“Kas tad īsti tur tiek precizēts un labots attiecībā uz dokumentiem, ja valsts revidenti saka, ka neesot varējuši dabūt pilnvērtīgu un savlaicīgu informāciju? Visa informācija, kas bija nepieciešama, tika iesniegta. Jā, daļa informācijas bija jāprecizē, bet es vēlreiz gribu uzsvērt gala summas nemainījās,” neizpratni pauda Teikmanis.

Valsts kontrolē TV3 Ziņām pauda cerību, ka drīz paši revidenti varēs atklāt visu savu ziņojumu. Proti, jūnijā, kad samita līgumam beigsies slepenības statuss.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anita
Anita

Matus un uzacis būtu sakopis … izskatās kā tāds bomzis ar 5 tk algu … ķēms

Minna
Minna

Beidzot LPSR tiesnesis Teikmanis jūlijā dosies pelnītā atpūtā !

Andris Feikmanis
Andris Feikmanis

Pensiju saņemšu. Bet uz lauriem gulēt netaisos. Gan Prigožins mani iekārtos savā troļļu fermā, es vēl varu būt noderīgs