Vitenbergs atgriežas Saeimā un kļūst par EK parlamentāro sekretāru

Jānis Vitenbergs

Saeima ceturtdien, 20.maijā, atjaunoja pilnvaras bijušajam ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (Nacionālā apvienība). Ceturtdien viņš iecelts par Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru.

Vintenbergs tika ievēlēts 13.Saeimā, un deputāta mandātu viņš lūdzis atjaunot, jo 14.maijā beidzis pildīt ekonomikas ministra amata pienākumus.

Tādējādi darbu parlamentā noslēdz Aivars Geidāns, kurš Saeimas sastāvā iestājās pagājušā gada aprīlī uz laiku, kamēr no partijas “KPV LV” kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Geidāns Saeimā darbojās Eiropas lietu komisijā un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, kā arī Mājokļa jautājumu apakškomisijā.

No “KPV LV” ievēlētā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga lēmums pievienoties Nacionālajai apvienībai  izraisīja sarunas par amatu pārdali koalīcijā .

Saeimas “KPV LV” frakcijas nolēma atsaukt savu izvirzīto ekonomikas ministru, un Kariņš izdeva rīkojumu par Vitenberga demisiju, bet “KPV LV” amatam izvirzīja uzņēmēju Pēteri Šmidri. Lēmums arī sašķēla “KPV LV” frakciju un to pameta vēl 4 deputāti, rezultātā frakcija sarukusi no sākotnēji 16 ievēlētajiem deputātiem līdz sešiem.

Pēc pirmās sarunas Nacionālā apvienība, “Attīstībai/Par!” un “Jaunā vienotība” pauda gatavību runāt par ministru portfeļu proporcijas pārdali valdībā, bet Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) un “KPV LV” bija nepieciešams laiks, lai apspriestu šo piedāvājumu. JKP arī izvirzījusi savu kandidātu ekonomikas ministra amatam – Saeimas deputātu Gati Eglīti.

Tomēr pēc otrās tikšanās koalīcija vienojās atlikt sarunas uz laiku pēc pašvaldību vēlēšanām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Tagad vērtīgu kadru būs ieguvusi NA. Vitenbergs darbosies savā tūrisma jomā, vedot apmaldījušos latviešus uz gaišu nākotni. Vispirms NA jāatbalsta Puntuļa ieciklēšanās uz graušanu. Viņam iemigt traucē ēka Elizbetes ielā 2. Tā, neskatotieties uz arhitektu protestiem un profesionāļu slēdzienu, tenora Puntuļa ieskatā, steidzami jānojauc. Jo koncertzālei citur Latvijā nav vietas. Tenora Puntuļa vingrinājumi no nodokļu maksātāju makiem prasīs milzīgus līdzekļus. NA pienāktos tos segt pilnībā, kopā ar saviem vēlētājiem.