Viņķele par slimā Kaimiņa bezatbildību: Nav pieņemami, ja amatpersonas pārkāpj pašu noteiktus ierobežojumus

Kaimiņš, Viņķele

Nav pieņemami, ja augsta līmeņa amatpersona, kas lemj par nosacījumiem koronavīrusa izraisītās infekcijas Covid-19 izplatības ierobežošanai, pati tos pārkāpj, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (“Attīstībai/Par!”).

Kā zināms, sestdien, 21. martā, klajā nāca informācija, ka ar Covid-19 ir saslimis no “KPV LV” ievēlētais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Tā dēļ tiek pārbaudīti visi parlamentārieši, kā arī Saeimas darbinieki un valdības pārstāvji.

Viņķele norādīja, ka viņai “par laimi” nav bijusi saskarsme ar Kaimiņu. “To cilvēku lokā, ar kuriem es diendienā strādāju, nav neviens ne inficēts, ne arī bezatbildīgs,” pauda Viņķele.

Ministre uzsvēra, ka uzticas Latvijas epidemiologiem, bet to pašu nevar attiecināt uz Saeimas kolēģiem.

“Man ir nepieņemami, ka augsta amatpersona, kas lemj par nosacījumiem, pati tos pārkāpj – tas demoralizē un rada pieņēmumu, ka Latvijas vara sevi uzskata par izņēmumu,” teica Viņķele.

Jautāta par valdības darbu situācijā, kad ministri atrodas pašizolācijā, Viņķele teica, ka tas ir iespējams un jau iepriekš bijuši vairāki lēmumi, kurus Ministru kabinets pieņēmis attālināti. “Šis, manuprāt, ir krīzes pozitīvais aspekts, jo Latvijā mēs smagnēji diskutējam par iespējam ieviest attālinātos pakalpojumus,” norādīja ministre.

“Pēc man pieejamās informācijas, Kaimiņa kungs maldina sabiedrību, stāstot to, kādēļ viņš ir uzaicināts uz valsts apmaksāto vīrusa testu. Viņš ir uzaicināts kā inficētas personas kontaktpersona. Viņš ir bijis arī ārzemēs, – pēc epidemiologu sarunas ar viņu šis ir noskaidrots,” iepriekš TV3 raidījumam “Nekā Personīga” teica Viņķele.

Tikmēr valdības vadītājs Krišjānis Kariņš īsi pēc Kaimiņa izplatītā paziņojuma informēja, ka valdība turpmāk strādās attālināti. Ministru prezidents apliecināja, ka ir gatavs izpildīt mediķu un epidemiologu norādījumus un nepieciešamības gadījuma veikt analīzes, kā arī ievērot pašizolāciju.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vai Viņķele ir vīrietis ?
Vai Viņķele ir vīrietis ?

Man tā persona riebjas.

Viesturs
Viesturs

Viņķele izskatās pēc reāla alkonauta :))))
Man poh tas vīruss. Izskatās, ka apkārt pārsvarā ir garīgi atpalikušie (koronbailīgie).

Hik
Hik

Kaimiņa rociņas jau strādā !

hi, hi
hi, hi

Vai Viņķele grib Kaimiņu bučot?

Nē

Viņam tagad Saeimas strādnieki pienes aliņus , lai inficētam vairs nav jāiet uz veikalu !

Eva
Eva

Kā , un Kaimiņam vēl nav noņemts Saeimas deputāta mandāts ?