Viņķele melojusi par “Astra Zeneca” vakcīnām

Ilze Viņķele

Konfliktā ar premjeru Krišjāni Kariņu jau pēc atkāpšanās no amata tagad nu jau bijusī Veselības ministre Ilze Viņķele vairākkārt nepiekrita viņai veltītajiem pārmetumiem par pasivitāti „Pfizer” vakcīnu pasūtīšanā, nodēvējot premjeru Kariņu par meli.

Viņķeles apsūdzības Latvijas radio raidījumā „Krustpunktā” pilnībā atspēkoja Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kura faktu izklāsts bija skatāms arī šīs nedēļas LTV raidījumā „Viens pret vienu”, kur notika saruna ar eksprezidentu Valdi Zatleru.

Savukārt portāls lsm.lv publicē rakstu, kurā sīkāk analizē Ilzes Viņķeles izteikumus tieši par „Astra Zeneca” vakcīnām un mēģina noskaidrot, vai tie atbilst patiesībai. Viens no bijušās ministres argumentiem par labu tam, kādēļ Latvija pasūtījusi no kompānijas “AstraZeneca” maksimālo vakcīnu pret Covid-19 daudzumu, bijis tāds, ka pētījumā tā vienīgā no visām spējusi pārtraukt vīrusa transmisijas ķēdi. To Viņķele publiski paudusi vairākkārt.

Sarunā ar Rus.lsm.lv Viņķele skaidroja: par “AstraZeneca” vakcīnas unikālajām spējām viņai vēl rudenī stāstījuši eksperti, to vidū Uga Dumpis. Tomēr pats infektologs šo versiju neapstiprina.

Arī ziņojumā, kuru Viņķele neilgi pirms demisijas, 1.decembrī,  iesniedza valdībai, tieši pateikts: “Vakcīnu īpašības, iedarbīgums un efektivitāte nav pilnībā zināma, tai skaitā nav datu par tās spējām pārtraukt vīrusa transmisiju”.

“AstraZeneca” izstrādātāja – Oksfordas Universitātes paziņojumā presei sacīts, ka “sākotnējās pazīmes liecina, ka vakcīna varētu samazināt vīrusa transmisiju, pateicoties novērotajam asimptomātiskās inficēšanās gadījumu samazinājumam”. Tomēr šie sākotnējie rezultāti vēl nav apstiprināti ar papildu datiem.

“Es neatceros, ka būtu runājis ar ministri par vakcīnām un inficēšanās ķēdēm,” portālam Rus.lsm.lv teica Uga Dumpis. Dati par vakcīnas spējām pārtraukt transmisijas ķēdi būs zināmi tikai tad, kad būs publicēti trešās fāzes pētījuma rezultāti un vakcīna būs reģistrēta.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: tvnet

Populārākie raksti



2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Domātājs
Domātājs

Domāju, ka šoreiz Viņķelei taisnība. Tas Pfizer tiek uzspiests ES ar kukulīša palīdzību, jo, pat pirmo pārbaudi izgāja ar Trampa palīdzību. + Oksforta nav nekāda muļķu māja.

kalašnikovs
kalašnikovs

To ka Puņķele ir mele- tas man zināms jau sen!