Vakcīnskeptiķi izsvilpj Bordānu, kurš cenšas piezīsties Gunāra Astras piemiņai VIDEO

Tauta izsvilpj Bordānu

Šodien tika atklāts Gunāra Astras piemiņai veltīts piemineklis “Nebaidies!” Baumaņa skvērā pretim tiesas ēkai, kurā Latvijas slavenāko brīvības cīnītāju 1983.gadā notiesāja LPSR Augstākā tiesa. Pasākumā izdevību pucēt savas spalvas, piezīšoties Gunāra Astras piemiņai, garām nelaida arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP). Taču tas viņam diez kā neizdevās, jo klātesošie vakcīnskeptiķi ar skaļiem svilpieniem izrādīja savu attieksmi pret viņu (VIDEO fragments no pasākuma tiešraides).

Arī prezidentam neiet labāk

Latvijas neatkarības aizstāvi Gunāru Astru tiesāja divas reizes – 1961. un 1983.gadā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas viņu attaisnoja abās lietās.

Latviešu patriots Gunārs Astra 1983. gada 15. decembra tiesas prāvā teica savu pēdējo vārdu: “Es ticu, ka šis laiks izgaisīs kā ļauns murgs. Tas dod man spēku šeit stāvēt un elpot. Mūsu tauta ir daudz cietusi un tādēļ iemācījusies, un pārcietīs arī šo tumšo laiku.”

1993. gada 18. novembrī Rīgā pie toreizējās Tieslietu ministrijas ēkas Brīvības ielā 34 tika uzstādīta Astram veltīta piemiņas plāksne. Savukārt 2020. gadā atbalstīja iniciatīvu par pieminekļa celšanu Gunāram Astram.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


16
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Redzamība
Redzamība

Es teiktu, ka mēs redzam kāda tagad ir jaunā Rīgas interfronte, kas izsvilpj pieminekļa atklāšanu latviešu disidentam. Tādi nu viņi izskatās.

Inguna
Inguna

PATS TAS efekts ir, kad … ja abus video piedarbina vienlaicīgi :)

Dusmigais.
Dusmigais.

Man patika ka vinus izsvilpa.Pasi to sev ir sastradajusi. Ko tad levits nenaca ara kad tauta bij salasijusies un uzdot jautajumus.Uz velesanam vinus ari ta trekni izsvilpt lauka,lai lasas prom.

motorhead 1916
motorhead 1916

Kroplji….

Gints
Gints

Cik ilgi bùs jàsamierinàs ar sàtanu simboliku Rìgas centrà..? Visu cieņu G.Astram, bet to viņš nav pelnìjis, ka viņa tèlu ataino sàtamismà un piedzimšanà pretì sàtanam..!

jupis
jupis

Bordāns ir riebeklis, bet tāpēc sabojāt tik svinīgu brīdi ir cūcība un svilpēji nostājās uz viena pakāpiena ar viņu.

PILSONIS
PILSONIS

KO LAI DARA, JA ŠITAIS MĒSLS BODĀNS ŽULTI UZSIT. ASTRA SAPRATĪS.

Sarmīte
Sarmīte

pamāci Joski , ka piemiņas reizēs cilvēki hūtes noņem !

Čangals
Čangals

nu ko , abi izsvilptie , pa taisnū uz histores mēslainu !

Vāciets
Vāciets

Sūda čangaļu jevrejs!

latgaliets
latgaliets

tu vāciet čangaļus neaiztiec,var ķibī dabūt.tur tādi jevreji nedzīvo

Glumš tips
Glumš tips

Interesanti, ar ko Bordāns tajā laikā nodarbojās. Nav nekāds jaunais. Ja ir tā ka bija komjaunietis, tad droši vien pats tajā laikā nodotu komunistiem Gunāru Astru. Nāk prātā sižets, ko dzirdēju Likteņa līdumniekos (sērija kur vācieši sadedzināja Eniju un viņas māti ar visu māju) Viens no sarkano partizānu vadītājiem Ūvem teica, ka tādi, bez principiem, bez nostājas, kas grib izkalpoties jebkurai varai, ka tādi ir spējīgi uz vislielāko nodevību, ka karā tādus šauj no abām pusēm. Vismaz manās acīs Bordāns ir parādījis kas viņš ir.

PILSONIS
PILSONIS

Kā mūsu mazās tautas lielais dēls – belaruss GORBUNOVS.

trobele
trobele

ja pats nesaprot, ka nedrīkst mūžīgi greznoties ar svešām spalvām… bet nesaprot, jo pats … nu pilnīgi nekas, ja nu vienigi JKP tukšuma troksnis

Vāvere
Vāvere

Domāju, ka iebildumi ir pret faktu, ka runu saka cilvēks, kurš laikā, kad tiesāja Gunāru Astru, bija komjaunietis. Ja Bordāns tajā laikā ar būtu demonstrējis drosmīgu attieksmi pret padomju varu, tad šodien nebūtu iebildumu, lai kāda viņam tā politiskā piederība. Kā teikti Vladimirs Ļeņins par šadu cilvēku: OPORTŪNISTS UN RENEGĀTS!

tuta
tuta

Pilnai laimei pietrūkst, lai Astru toreiz būtu notiesājis tiesnesis Vansovičs, kurš tagad ir cietušais krimināllietā, jo negrib atzīt, ka ir kolaborants…