Vakcinācijas loterijas rīkošanai norauts stopkrāns koalīcijas partneru atšķirīgo viedokļu dēļ

Daniels Pavļuts

Veselības ministrija pagaidām atlikusi jautājumu par vakcinācijas loterijas likumprojekta virzīšanu. Ar loteriju bija iecerēts iedzīvotāju vidū veicināt vakcināciju pret Covid-19, tomēr koalīcijas partneru atšķirīgo viedokļu dēļ jautājums patlaban atlikts, to preses konferencē pēc Sadarbības sanāksmes sēdes pavēstīja “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce

Šobrīd jautājumam par vakcinācijas loterijas izveidi koalīcijā nav pietiekama atbalsta, tāpēc nolemts, ka pagaidām likumprojekts parlamentā netiks virzīts. 

“Ņemot vērā, ka valdību veidojošo partiju starpā pastāv viedokļu atšķirības un nav vienošanās par likumprojekta tālāku virzību, Veselības ministrija šī jautājuma virzīšanu šobrīd atliek,” sacīja Pūce. 

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) norādīja, ka, lai arī JKP uzskata, ka “ekonomikas attīstības, saimnieciskās rosības un iedzīvotāju pārticības turpmākai veicināšanai” Covid-19 pandēmijas apstākļos vienīgā izeja ir vakcinēšanās, partija tomēr nevarēs atbalstīt vakcinācijas loteriju kā veicināšanas veidu. “Atbalstīsim jebkuras citas efektīvas vakcinēšanās atbalst formas,” pauda Bordāns.

Tomēr Pūce atklāja, ka sadarbības sanāksmē veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”) uzsvēra vakcinācijas veicināšanas pasākumu nepieciešamību. Ministra ieskatā šādi pasākumi nepieciešami jau tagad un tādi būs vēl vairāk vajadzīgi arī nākotnē. Līdz ar to otrdienas valdības sēdē VM piedāvās lēmumprojektu par papildu finansējuma piešķiršanu ģimenes ārstu praksēm, lai nodrošinātu atbalstu vakcinācijas aptveres palielināšanai, vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā. 

“Bet ar šādiem soļiem var nepietikt.

Agrāk vai vēlāk gan Saeimai, gan valdībai būs jālemj par individuāliem veicināšanas pasākumiem.

Žēl, ka ar vakcinācijas loteriju šis solis šobrīd netiks sperts. Es varu teikt savu personisko viedokli – agrāk vai vēlāk mēs pie tā atgriezīsimies,” atzina Saeimas deputāts. 

Ministru kabineta atbalstītais Vakcinācijas loterijas likumprojekts paredzēja rīkot naudas balvu izlozes pret Covid-19 potētajiem iedzīvotājiem – kopumā 720 000 eiro vērtībā.

Kā jau vēstījām, kopumā vakcinācijas loterijai no budžeta vajadzētu 1,218 miljonus eiro, no kuriem organizatoriskajām izmaksām plānoti 498 000 eiro.

Preses konference pēc Sadarbības sanāksmes sēdes. 09.08.2021.

Par kādiem jautājumiem Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un koalīcijas partneri diskutējuši 9. augusta Sadarbības sanāksmes sēdē? Preses konferencē informē: 💬 Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV); 💬 Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA); 💬 Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (KJP); 💬 Saeimas deputāts, A/Par! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce (A/Par!).

Posted by Ministru kabinets / Government of Latvia on Pirmdiena, 2021. gada 9. augusts

Saeima 4. augustā ārkārtas sēdē izslēdza no darba kārtības Vakcinācijas loterijas likuma skatīšanu parlamentā.

Pret vakcinācijas loteriju kategoriski izteicās arī Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), aicinot pārtraukt “nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu neefektīvām reklāmas kampaņām un naudu novirzīt Latvijas veselības aprūpes stiprināšanai”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Tvaika iela gaida
Tvaika iela gaida

Vismaz kādam izdevās apturēt to izsaimniekšanas neprātu