Vakcinācijas loterijas šovus LTV par 300 000 eiro veidos privāta kompānija, kas izraudzīta, nerīkojot atklātu konkursu; Pavļutam un Juhņēvičai tas nešķiet aizdomīgi

Pavļuts, Juhņēviča

Ne viena vien diskusija izvērtusies par plānoto Vakcinācijas loteriju, tostarp loterijas raidījumu veidošanas un publicitātes izmaksām – 350 000 eiro. No šīs summas vairāk nekā 50 000 eiro tiks tērēti vakcinācijas loterijas publicitātes kampaņas nodrošināšanai, bet ap 300 000 eiro – 12 raidījumu veidošanai. Katrs no 20 minūšu raidījumiem maksās ap 25 000 eiro, vakar vēstīja TV3 ziņas.

Ne veselības ministram Danielam Pavļutam, ne vakcinācijas projekta birojam Evas Juhņēvičas vadībā nav šķitis aizdomīgi, kāpēc vakcinācijas loterijas 12 raidījumu veidošana izmaksās tik dārgi. Latvijas Televīzijā (LTV) tik dārgi nav maksājis neviens no tāda garuma tiešraides raidījumiem.

Taču izrādās, ne jau LTV sastādīja tāmi, bet gan izvēlētā privātā producentu kompānija “Buzz Division”, kam esot liela pieredze vērienīgu TV šovu veidošanā. Tieši viņi saņemtu 299 000 eiro vērto pasūtījumu, un LTV netiks ne centa.

“Buzz Division” nav izvēlēta atklātā konkursā, bet gan cenu aptaujā.

Pati Latvijas Televīzija neesot spējīga tieši tagad un tūlīt sākt realizēt vakcinācijas loterijas raidījumu projektu.

“Latvijas Televīzija pēc būtības šajā brīdī nevar uzņemties veikt šāda projekta realizācijas apjomu savās telpās, jo notiek būtiskas pārbūves. Mums fiziski nav telpu, kurās veikt loterijas raidījumu ierakstus. Mūsu tehniskie resursi tiek nodarbināti citur. Automātiski mēs esam spiesti īrēt tehniku un aprīkojumu, un arī telpas,” ziņām skaidro LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Viņš atzīst, ka tāme tiešām ir liela, bet šajā situācijā to uzskata par pamatotu.

Ja LTV uzņemtos šo procesu, tad varētu ietaupīt apmēram 150 000 eiro.

Izvēlētā privātā kompānija lielās izmaksas skaidro ar īso laika termiņu – divās nedēļās tukšā angārā, tukšā vietā ar īrētu tehniku jārada augstas kvalitātes tiešraides raidījumi.

Tā kā vakcinācijas loterijai esot pasūtīti šova elementi, tad jāpiesaista speciālisti ar krietni augstāku izcenojumu, nevis parastajām algām televīzijā.

“Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem paredz to, ka summa, kas netiek iztērēta, tiek skaitīta atpakaļ. Mēs nevienā brīdī neesam teikuši, ka šī ir tā summa, ko mēs iztērēsim līdz pēdējam centam. Ļoti ceram, ka tas tā nebūs. Mums ir jāņem vērā tas, ka no 1. jūlija iedzīvotāju ienākumu nodoklis ir 40%, kas veido nozares reakciju: “ārprāts, cik šī tāme ir liela”,” stāsta neatkarīgās producentu kompānijas “Buzz Division” vadītāja Ilze Jansone.

Tā nebūs tikai naudas balvu izloze. Katra raidījuma mērķis būs pārliecināt neizlēmušos cilvēkus vakcinēties, to neatlikt un saprast, ka vakcinācija ir vienīgais drošais veids, kā atgriezties pie normālas ikdienas.

“Protams, mēs ceram, ka visi šie cilvēki, kas piedalīsies šajos raidījumos, ar savu klātesamību un to, ka izlozēti naudas balvai, iedrošinās un motivēs citus cilvēkus, kas nav vakcinējušies, doties vakcinēties,” norāda Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Sociālajos tīklos, arī starp politiķiem virmo jautājums, kāpēc šo vakcinācijas loteriju nevarēja veikt “Latvijas Loto”. Šis valsts uzņēmums TV3 Ziņām norāda, ka atšķirībā no čeku loterijas “Superbingo” laikā vakcinācijas loterija neesot viņu darbības profils.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 ziņas, Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juris
Juris

Atkal kāds “savējais” grib kaut ko no siles nostrēbt. Pavļutam un Juhņēvičai galīgi nav kauna un sāta sajūtas.

taka
taka

BEIDZIET TĒRĒT MŪSU, TAUTAS NAUDU!!!

taka
taka

BEIDZIET DRILLĒT MŪSU, TAUTAS NAUDU!!!

fišers
fišers

Un jūs brīnaties, par tādu naudu pat velns dziedās dieva baušļus, bet te latvieši, ha!!

hro
hro

Nu, ņemot vērā, ka tās uzvarētājfirmas komandā ir galvenie praidisti, vai tiešām kādu pārsteidz , ka tā uzvarēja konkursiņā?

koška
koška

ja atbirums gana labs- kas gan te aizdomigs? Štābiņā jau ciparus ar tik maz nullēm vispār neskata Trīs kases kultūras akadēmijājau savu sapratni nodrošināja tādu paliekošu

aldis
aldis

tur citu neko nevar saskatīt kā vienu vienīgu otkatu!