Vai PNB slēdza, lai izglābtu nerezidentu bankas?

PNB banka

Politiķu miglainie izteikumi par finanšu sektora sakārtošanu rada vairāk jautājumus nekā atbildes.

Šodien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) bija raidījuma “Delfi TV ar Jāni Domburu” viesis. Un, lūk, (sākot no 22.30) ko viņš teica:

*Raidījuma vadītājs uzdod jautājumu par to, kas notika aizkulisēs pēc 2018. gada 311 paziņojuma par ABLV. Par to, kas mums draudēja vai arī nedraudēja bez pelēkā saraksta un vai kaut kas pēc tam sekoja? *

Rinkēvičs: “Sekoja gan. Varbūt ar lielāku nobīdi, nekā es tajā brīdī gaidīju, bet sekoja vēl vienas bankas licences atņemšana. Es runāju par PNB. Ja tas nebūtu noticis, varēja būt visādi. Varēja būt vēl vairākas bankas.”

Raidījuma vadītājs lūdz precizēt, vai šobrīd šīs “vairākās bankas” ir attīrījušās un ASV vairs nav pretenziju pret tām.

Rinkēvičs: “Es teiktu, ka tas pasākumu kopums, ko mēs veicām gan tā saucamajā Moneyval, gan FATF procesā, gan arī šobrīd pašas bankas ir veikušas, ir pietiekams, lai teiktu, ka es negaidu satricinājumus.”

No ministra šī teiktā var saprast, ka situācija, kurā Latvijā tā arī neviena banka nav aizvērta AML prasību neievērošanas dēļ un gandrīz 100% no visas kontroles dienesta iesaldētās naudas attiecas vienīgi uz vienu pašu ABLV, ir tātad viss, kas bija nepieciešams, lai visas pārējās nerezidentu bankas tagad varētu turpināt strādāt bez satricinājumiem.

Cik šāda valsts politika izrādīsies ilgtermiņa, rādīs laiks, taču, ja mūsu pašu vēsture ir skolotājs, tad jādomā, ka beigsies tas slikti.

Puaro

Populārākie raksti



3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ota
ota

Protams, vismaz laiku ieguva tradicionālā bardakā

Anita
Anita

Amerikāņi brutāli Latviju noliek uz ceļiem???? Cik zemu lieksimies? Citu valstu bankām liek mieru, bet kangari gatavi pakaļu laizīt, jo sparīgāk laizīs, jo zemāk spiedīs……

Stienis
Stienis

Nomierinies. Viņas netika aizvērtas tāpēc, ka tās ir ‘mūsu’. Vienlaikus gan jāatzīst, ka mūsu ierēdniecība un atbildīgās amatpersonas nespēj viennozīmīgi formulēt un aizstāvēt mūsu intereses pat šādās divdomīgās situācijās.