Vai deputāts Valainis piepalīdz risināt NĪ pārdales strīdu 90. gadu stilā?

Saeimas deputāta Viktora Valaiņa (ZZS) klātbūtne pievērsusi uzmanību kādam biznesa strīdam, kas risināts ar dūru palīdzību, ceturtdien vēsta TV3 Ziņas.

Gadiem ilgs konflikts starp uzņēmumu un burātāju organizāciju par tiesībām izmantot vērtīgu zemes īpašumu Ķīpsalā pāraudzis fiziskā vardarbībā un fiksēts videonovērošanas kameru ierakstos.

Valainis gan apgalvo, ka tikai tur garām gājis.

SIA “Saimnieks serviss” uzsver, ka strīdus objektu – hektāru lielu teritoriju pie Daugavas, Ķīpsalā, par saviem līdzekļiem savulaik noasfaltējuši, ievilkuši apgaismojumu. Taču, tā kā nebija skaidrs zemesgabala tiesiskais statuss, Valsts nekustamie īpašumi lēma to nodot lietošanā “Latvian Sailing Team”.

“Mūsu skatījumā, mūs grib izspiest no šīs teritorijas, atņemt īpašumu. Tas mums jāatbrīvo trīs mēnešu laikā, esam iesnieguši prasību tiesā,” TV3 Ziņām stāsta uzņēmuma pārstāvis Ingus Grīnfogels.

Tiesa lietu vēl nav izskatījusi, bet oponenti ķērušies pie spēka metodēm, sūkstās “Saimnieks serviss”. Tas izplatījis video, kurā redzams, ka personu grupa ielenc uzņēmuma pārstāvi, pārstumj mašīnas un konteineri, un beigu beigās sāk kautiņu. Starp sanākušajiem arī Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Ingus Grīnfogels, SIA “Saimnieks serviss” pārstāvis stāsta: “Tika piekauts mūsu pārstāvis, kurš lūdza neaiztikt mūsu īpašumu. Tā rezultātā viņš tika piekauts”.

Izraisījusies dūru vicināšana.

Video jau pamanījuši Valaiņa kolēģi – to savā “Twitter” kontā publicējis Artuss Kaimiņš, komentārus pievienojuši JKP deputāti.

Valainis pats uzsver, ka konfliktā neesot iesaistīts un nofilmēts gluži netīšām, garāmejot. “Es noliedzu ikkatru viņu vārdu. Es šajā teritorijā uzkavējos, maksimums, pusminūti. Redzot, kas notiek tālāk, nepiedalījos nekādos konfliktos. Šis ir no sērijas: divas mašīnas saskrienas, tu dodies garām, nofotografē, saka – esi iesaistīts. Pilnīgs absurds!”

Valainis skaidro, ka šajā teritorijā esot laivu piestātne. “Biju no konkrētiem cilvēkiem uzaicināts izcelt ārā laivu. Pastrādājām pie laivas, devāmies prom.”

“Latvian Sailing Team” pārstāvis Andrejs Buls TV3 Ziņām atteicies sniegt komentāru kameras priekšā vai audio ierakstā, uzsverot, ka viedoklis tiks rūpīgi saskaņots ar juristiem un pausts kādu citu reizi.

Pēc Bula teiktā, video esot safabricēts, bet par uzņēmumu, ar kuru ir konflikts, burātāji policijā uzrakstījuši 16 iesniegumus. Viņi firmu “Saimnieks serviss” apsūdz 11 gadus ilgā nelikumīgā komercdarbībā.

Par pēdējo konfliktu, kurā piesaukts arī deputāta vārds, informēta policija, kura izmeklēšanā noskaidros, kam šajā dīvainajā incidentā ir upura, un kam – cietēja loma.

Interesanti, ka savulaik Valaiņa kandidatūra tikusi apspriesta ekonomikas ministra amatam, taču atklājies, ka pirms iestāšanās Zatlera Reformu partijā viņš bijis bravūrīgs bārmenis. ŠEIT vairāk.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminētā Viktora Valaiņa datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tur
tur

Zemniekam jau savi priekšstati par dzīvi un iespējām piesaistīt sponsorus vēlēšanām…. reāli jau tam kaktu katorim SIA “Saimnieks serviss” lānovāc un jādemontē patvaļīga izbūbe uz svešas zemes. Stāsts jau vienkāršs….. bet no tā partijai un darboņām labumi neatlec un bez naudas nezkompromisa tatutiskā tiesiskumā nekur