Ekonomikas ministra amatam ticis apspriests kādreizējais bārmenis Valainis

Šobrīd jau zināms, ka ekonomikas ministra amatam izvirzīts Arvils Ašeradens. Taču vēl vakar kā potenciālais kandidāts figurēja arī “Vienotības” politiķis Viktors Valainis, par kuru visai skarbi vārdi sakāmi nevalstiskajai organizācijai “Dieva suņi”.

“”Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa pēc partijas Saeimas frakcijas sēdes atzina, ka ekonomikas ministra amatam tiks vērtēta pašreizējā Saeimas deputāta Viktora Valaiņa un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra Arvila Ašeradena kandidatūras. Viktors Valainis pirms iestāšanās Zatlera partijā bija bārmenis. Bārmenis ministrs. Latvieši, jūs vēl gaidiet savas valsts pārticību?” retoriski jautā “Dieva suņi”.

Te gan jānorāda, ka interneta vidē nav atrodama informācija, kas apstiprinātu V. Valaiņa aktīvu darbošanos kā bārmenim, tomēr ir zināms, ka ekonomikas ministra amata kandidātam kādreiz patiešām piederējis bārs. Šāda informācija atspoguļota arī pietiek.com 18.09.2011. publicētajā, atklātajā vēstulē par deputāta V .Valaiņa kādreizējām aktivitātēm.

No pietiek.com publikācijas:

“ZRP Jelgavas nodaļas vadītājs, kurš arī ir Saeimas deputāta kandidātu sarakstos, Viktors Valainis ir 1986.gadā dzimis, sarakstā ar 7. numuru.

Viktors Valainis kādu laiku kopā ar savu draugu Jelgavas pilsētā atvēra mūzikas klubu “POSTCLUB”, kas atradās vecā pasta ēkā. Jau toreiz šis fakts likās aizdomīgs, jo abi biedri lielījās, ka viņiem pašvaldībā esot visi jautājumi “sakārtoti” ar LPP/LC deputātiem galvenokārt. Kluba darbība noritēja lielā bohēmā, ja tā var teikt.

Tagad fakti: Post Club darbības laikā vietējā (Jelgavas) Valsts policija veica klubā pārbaudes, kopā ar PVD, Valsts darba inspekciju un Ekonomikas policijas darbiniekiem. Katrā pārbaudē tika konstatēti pārkāpumi visos punktos – nesisti čeki, nelegāla nodarbinātība, pārkāpumi akcīzes preču apritē, pārkāpumi autortiesību noteikumos, pārkāpumi sanitārajos noteikumos.

V. Valainis katrā pārbaudes reizē atklāti bravurīgi ņirgājās par valsts darbiniekiem un demonstrēja, ka viņam nekas par to nebūs.

Visi materiāli par minētiem pārkāpumiem ir pieejami Jelgavas pilsētas policijas pārvaldē.

Pēc pirmās pārbaudes V. Valaini sāka aktīvi aizstāvēt bijušais Jelgavas kriminālpolicijas priekšnieks, tagadējais Domes deputāts Saulvedis Šalajevs (LPP/LC), kurš, izmantojot sakarus starp saviem bijušajiem kolēģiem, centās vienoties, lai nekādas pārbaudes vairs V. Valaiņa klubā nenotiek, vismaz līdz pašvaldību vēlēšanām.

Savukārt V. Valainis organizēja mūzikas izklaides pasākumus, kuros tika popularizēta LPP/LC. Vēlāk Post Club sāka sargāt Saulvedim Šalajevam piederošā apsardzes firma (Biznesa Drošības Grupa), kas reģistrēta uz S. Šalajeva kolēģi Torgaševu, bet patiesā labuma guvējs ir S. Šalajevs, kurš aktīvi arī piedāvā apsardzes pakalpojumus, taču šo uzņēmumu nav nekur deklarējis.

Parādi uzkrājās vairāku tūkstošu apjomā, vēlēšanas bija pagājušas un S.Šalajevs kopā ar telpu apsaimniekotāju ieradās klubā un V. Valaini burtiski izlika aiz durvīm, taču izvirzot prasību par parādu atmaksu, kura saglabājusies joprojām, jo summa bija pamatīga.

S. Šalajevs kopā ar D. Liepiņu izstājās no LPP/LC, Liepiņš iestājās reģionālā partijā, bet S. Šalajevs vienu brīdi vēlējās pievienoties ZRP, taču nezināmu apstākļu dēļ tas nav noticis, bet toties partijā ir iesaistījies parādnieks V. Valainis.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar