Uz Saeimu pošas puse Rīgas domnieku

Lai arī visas politiskās partijas, kas plāno startēt 14. Saeimas vēlēšanās, vēl nav iesniegušas savus kandidātu sarakstus Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), šobrīd zināms, ka vismaz 27 Rīgas domes deputāti izmēģinās spēkus, kandidējot rudenī gaidāmajās vēlēšanās. Tā ir gandrīz puse no 60 rātsnama deputātiem, aprēķinājis portāls delfi.lv.

Deputāti Rīgā ir nostrādājuši teju divus gadus – Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notika 2020. gada augusta beigās.

Saskaņā ar CVK iesniegtajiem partiju kandidātu sarakstiem, visvairāk pašreizējo domnieku 14.Saeimas vēlēšanās kandidēs no saraksta “Progresīvie”. Viņu vidū ir deputāti Edmunds Cepurītis, Miroslavs Kodis, Agnese Logina, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka, Antoņina Ņenaševa un Māris Mičerevskis.

Domnieki startēs arī no “Attīstībai/Par!” saraksta. Kandidāti šobrīd domē pārstāv divas atsevišķas frakcijas – “Par!/Progresīvie” un “Latvijas attīstībai”. No Rīgas mēra pārstāvētās frakcijas sarakstā iekļauti deputāti Laima Geikina un Ivars Drulle.

Savukārt no frakcijas “Latvijas Attīstībai” kandidēs Anete Jēkabsone-Žogota un Viesturs Zeps.

Tikmēr no “Jaunās Vienotības” saraksta Saeimas deputāta mandātu mēģinās iegūt Uģis Rotbergs.

No “Apvienotā saraksta” savukārt kandidēs divi domes frakcijas “Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”–”Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Latvijas Reģionu Apvienība” deputāti – Edvards Smiltēns un Ieva Brante.

Partija “Konservatīvie” kandidātu sarakstā iekļāvuši deputātus Jāni Ozolu, Dāvi Staltu, kā arī Valteru Bergu.

Domnieki kandidēs arī no “Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”–”Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”” saraksta. Šo politisko spēku Saeimas vēlēšanās pārstāvēs Rīgas domnieki Ieva Siliņa un Jurģis Klotiņš.

“Saskaņa”, kuras domes frakcijas sastāvā ir 12 deputāti, Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstā iekļāvusi četrus galvaspilsētas politiķus – Annu Vladovu, Andreju Kozlovu, Raimondu Rubiku un Igoru Solomatinu.

Savukārt no saraksta “Latvija Pirmajā vietā” kandidēs domes frakcijas “Gods kalpot Rīgai” deputāts Oļegs Burovs, bet no Latvijas Krievu savienības – deputāti Miroslavs MitrofanovsVladimirs Buzajevs un Inna Djeri.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
parale
parale

zivtiņas ir iebarotas, visatļautība un polpulisms ļautiņiem jau patīk- kāpēc ne parlamentā?

vasja dzintars vladjimirovičs
vasja dzintars vladjimirovičs

Ta jau rietumu bankai saimā būs 100 procenti

politpsihiatrs
politpsihiatrs

Kas ta progresīvajiem degenerātiem domē nepatīk? Vai, kā partija liek darīt, tā jādara?