Ušakovs: 9.maijā nekāda svinēšana nevar notikt

Ušakovs

Laikā, kad Krievija uzbrūk Ukrainai, 9.maijā nekāda Uzvaras dienas svinēšana nevar notikt, bet Otrajā pasaules karā kritušie jāpiemin kapos un ar svecītēm logos, šādu viedokli intervijā TV24 paudis Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, viens no “Saskaņas” līderiem un iepriekš regulārs 9.maija pasākumu atbalstītājs Nils Ušakovs.

“Pieminot kritušos, aicināsim ziedus likt kapos un 9.maija vakarā iedegt svecītes logos. Aicinu ļaut nolikt ziedus arī pie Uzvaras [parkā esošā] pieminekļa, jo pilnīgs aizliegums var novest pie lielākas spriedzes un drošības riskiem,” norādīja Ušakovs.

Politiķis atbalsta foto izstādes izveidošanu, kur redzamas kara šausmas Ukrainā, taču rosina to izstādīt Rīgas centrā, lai to redzētu vairāk cilvēku.

Ušakovs pozitīvi novērtējis Valsts policijas (VP) un Valsts drošības dienesta darbu, paužot pārliecību, ka arī šogad šīs iestādes ar saviem darbiem tikšot galā lieliski.

“Krievu un ukraiņu karavīri kādreiz karoja pret nacismu, tagad krievi uzbrūk ukraiņiem, līdz ar to šogad nevar būt nekādas runas par kaut kādu svinēšanu. Nedrīkst ļaut Putinam, Kremlim nozagt piemiņu un datumus, to mēs nevaram pieļaut,” pauda EP deputāts.

Kā zināms, pulcēšanās 9.maijā, kas Krievijā tiek atzīmēta kā Uzvaras diena, tiks uztverta kā atbalsts Krievijas agresijai Ukrainā, iepriekš LTV sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) aicinās pilsētas pašvaldības izpilddirektoru nesaskaņot ikgadējo pasākumu 9.maijā pie padomju armijas karavīru pieminekļa Pārdaugavā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Nils Ušakovs atkal maina kažoku uz otru pusi! Smirdīgs liekulis un populists. Kurš, būdams pie varas, bremzēja latvisko bērnudārzu celtniecību Rīgā? Nils Ušakovs! Kurš vada pretvalstisko biedrību ”’9.maijs.lv”? Nils Ušakovs! Kurš spiego Maskavas Kremļa labā? Nils Ušakovs!
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-) Skolnieciņš® ™Skolnieciņš

Pārsteigtais
Pārsteigtais

Ušakovam uzradies dubultnieks?

Vāvere
Vāvere

Aicinu svecītes logos, noteikti, nededzināt. Sanāks kā vienam Kaimiņam Ziemassvētkos dzīvokli nodedzināt. Ievērojiet ugunsdrošības noteikumus.

akadēmiķis ojārs spārītis
akadēmiķis ojārs spārītis

Ir nepieciešams atjaunot pieminekļa vēsturiskos uzrakstus : Rīgas atbrīvotājiem. Tā dara visā civilizētajā passulē. Mēs taču neesam barbari.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Akadēmiķi Pēteri (Pjotr) Krupņikov, vai tas gadījumā neesi Tu no Šeola (Elles)? Kaut kā Tu man liecies pazīstams. Sovoka gnīda Tu esi…
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-) Skolnieciņš® ™Skolnieciņš

var iet
var iet

Ja uz to laiku pieminekļa kompozīcijā iestrādātu iekša atsevišķu ukraiņu karavīra cīnitāja tēlu — tad tā lieta iet

levitkucins
levitkucins

Latvija ir rosijas ofšors. Mums ir jābūt lojāliem pret okupantu kopienu. Jo tā ir viņu vēsturiskā zeme. Mans tēvs atbrīvoja Latviju no fašistiem.

LIEMENIS
LIEMENIS

ĪSTAIS LAIKS LEVITKUCINAM IET TĒVA PĒDĀS UN JĀSTĀLAS PUTINA UTAINO ARMILĀ, LAI UKRAINĀ PIEBIDROTUS 200. MĒSLOJUMAM

sīkais smerdelis pļešs
sīkais smerdelis pļešs

Kazino vaig uzcelt uzvaras parkā. Zuzāns būs priecīgs