Topošā koalīcija palielinās Rīgas domes vicemēru skaitu

Rīgas dome

Lai nodrošinātu topošās Rīgas domes koalīcijas stabilitāti un sekmīgu mērķu izpildi”, topošās Rīgas domes koalīcijas četras frakcijas ir nolēmušas izveidot trešo vicemēra amatu.

Patlaban Rīgas pilsētas nolikums paredz divas vicemēra amata vietas, taču līdz ar jauno koalīciju pašvaldībā būs trīs vicemēri.

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” un partijas “Progresīvie” (APP) kopīgā saraksta līderim Mārtiņam Staķim pretendējot uz mēra amatu, vicemēru amatus ieņems Vilnis Ķirsis (JV), Edvards Smiltēns (NA/LRA) un Linda Ozola (JKP).

Jaunā koalīcija vienojusies, ka Ozola vienlaikus ieņems arī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājas amatu, tādējādi nepalielinot štata vietu skaitu.

Pašvaldības nolikums saistībā ar vicemēru skaitu pēdējo reizi tika grozīts, kad koalīciju iepriekšējā domes sasaukumā mēģināja izveidot bijušais mērs Oļegs Burovs (GKR), jo iepriekš, kad domi vadīja ilggadējais mērs Nils Ušakovs (S), pašvaldībai bija tikai viens pašvaldības vadītāja vietnieks.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pie siles
pie siles

ar blēdīgu balsu skait\i\sanu pie siles nokļuvušie steidz mantu un labumus dalīt… nauda pūst!

Un
Un

aitiņas tādas izsalkušas , katram vicemēram pa 15 padomniekiem , nemaz nav vairāk , kā prezidentam !

Derdz
Derdz

Vilki aizgāja atnāca aitas

Ģirts
Ģirts

Drīzāk auni!

pele
pele

viņm divi kaķi ņaudēja

Hohma
Hohma

Nils iztika ar 1 vai 2 vicemēriem , bet šiem solītājiem uzreiz 3 , tā kā , rīdzenieki , atveriet tik maciņus , katram pa pāris padomnieku , jo trauku mazgātāja Ozola neko citu neprot !

Anita
Anita

Galvenais visiem ieņemt labākās vietas pie siles. Vēl vēlēšanu rezultāti nav apstiprināti, bet vietas pie siles jau sadalītas. Redz, kā šakāli jau iztrallina rīdzinieku naudu. Redzēsiet cik tur būs palīgu, padomnieku, konsultantu, darba grupu, sekretāru un t.t., lai visus partiju bezdarbniekus iekārtotu siltās vietās.

Diemžēl
Diemžēl

Un tad varēs sadalīt kapitālsabierību valdes amatus, grafs un Pārresoru pamuļķi jau gaida komandu, kad varēs kādu ieliktnīti atkal ielobēt siltā vietiņā.

Vilks
Vilks

Ko vajag ,to vajag.