Šuplinska jautājumu par apelāciju LU rektora lietā paslepus iesniedz pēdējā brīdī, turklāt vēl noslepeno

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska šodien pēdējā mirklī, pusotru stundu pirms valdības sēdes sākuma tās darba kārtībā paslepus ir iekļāvusi jautājumu par Ministru kabineta apelācijas sūdzību lietā par Latvijas Universitātes (LU) rektora apstiprināšanu, turklāt vēl noslepenojot tā saturu.

Kā zināms, pirmajā instancē administratīvā tiesa, neraugoties uz Šuplinskas organizētajiem nodokļu maksātāju naudas tēriņiem dārga advokātu biroja pakalpojumiem, atzina viņas iniciēto lēmumu par LU rektora neapstiprināšanu par prettiesisku.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš vismaz pagaidām nav vēlējies sniegt komentāru par to, kā viņa bieži pieminētās labās pārvaldības principiem atbilst fakts, ka jautājums par apelāciju LU rektora lietā Nr. A420250719 tika iekļauts valdības sēdes darba kārtībā tikai šodien starp plkst. 10.30 un 11.00, tātad pusotru stundu pirms Ministru kabineta sēdes. Nekādus skaidrojumus šajā sakarā pagaidām nav vēlējusies sniegt arī Ministru kabineta preses sekretāre.

Kā zināms, 10. februārī administratīvā rajona tiesa apmierināja Indriķa Muižnieka pieteikumu un atzina par prettiesisku, kā arī atcēla Šuplinskas „bīdīto” Ministru kabineta pagājušā gada 29. augusta rīkojumu, ar kuru Muižnieks netika apstiprināts LU rektora amatā.

Taču Jaunās konservatīvās partijas pārstāve Šuplinska nekavējoties paziņoja, ka viņai „neesot pārliecības” par tiesas sprieduma pareizumu un ka viņai sakarā ar šī viņas iniciētā un nu par prettiesisku atzītā MK rīkojuma sakarā neesot nekāda pamata atkāpties no amata.

„Grūti pateikt, vai tiesa salāgo to, kas ir rakstīts likumā ar konkrēto procesu, kā tas ir noticis. Tiesa nav pieņēmusi liecības, turklāt patlaban ir arī papildu pierādījumi,” tiesas spriedumu mēģināja apstrīdēt Šuplinska.

Spriežot pēc tā, ka viņai izdevies panākt apelācijas sūdzības projekta iekļaušanu MK sēdes darba kārtībā, ministrei jau kārtējo reizi izdevies pārvarēt premjera Kariņa vājo pretestību šajā jautājumā.

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vidējais pirksts
Vidējais pirksts

Kāda bilde ar vidējo pirkstu!!! )))))) You made my day )))

ēnā
ēnā

Nevar taču publiski izrādīt savu aprobe\zotību un vienkārši pāķismu Nevar taču atklāti paust plānus atkal grautun graut

Jānis
Jānis

Interesanti , vai slepenības režīmam ir kāds pamatojums?

Riko
Riko

Pamatojums ir ministres kundzes nekompetence un personiskās ambīcijas. Nevar taču atzīt, ka kļūdījušies. Laiks atkāpties!