Strīķei rādās nacionāli troļļi

Juta Strīķe

Pret Jauno konservatīvo partiju (JKP) sociālajos tīklos jau esot izvērsta priekšvēlēšanu antikampaņa, kurā iesaistīta Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (VL-TB/LNNK) izveidota tā dēvētā troļļu ferma.  To saskatījusi JKP līdere, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe, svētdien vēstīja raidījums “LNT Ziņu TOP 10”.

“Sociālajos tīklos izskatās, ka līdzīgi kā “Saskaņa” arī Nacionālā apvienība ir izveidojusi tā saucamo troļļu fermu. Veselu tīklu ar profiliem, kuri izplata dažādas ķengas un apmelojošu informāciju. Es ceru, ka viņi nāks pie prāta un neizmantos šīs prokremliskās metodes politiskajā cīņā,” sacīja Strīķe. Tikmēr Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars paudis neizpratni par šādiem Strīķes izteikumiem. “Es nezinu, kas ir JKP troļļi. […] Man nav troļļi, tā ir viņu aktualitāte.”

Lai ievēlētu nākamo Saeimu, pilsoņi pie vēlēšanu runām dosies jau pēc pusgada. To, ka priekšvēlēšanu kampaņā, kas daļēji jau sākusies, tiks izmantoti arī netīri paņēmieni raidījumam prognozē paši politiķi.

Viena no jaunajām partijām, kam gan konkurējošo partiju politiķi, gan sociologi prognozē iekļūšanu nākamajā Saeimā, ir JKP. Politiskais spēks kā savu vēlēšanu tēmu numur viens izvirzījis cīņu pret korupciju. JKP premjera kandidāts būs Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns. Vēlēšanās kandidēs arī Strīķe un cits bijušais korupcijas apkarotājs Juris Jurašs. Partijas izveidotājs Bordāns agrāk bija saistīts ar Nacionālo apvienību, tāpēc izskan prognoze, ka daļa no tradicionālajiem VL-TB/LNNK vēlētājiem šoreiz dos priekšroku JKP, kā tas notika Rīgas domes vēlēšanās.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: “LNT Ziņu TOP 10”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar