Strīķe: Kurš nozaga Jurašu?

Jurašs

Trešdien, 3.aprīlī, Saeimas plenārsēdes starpbrīdī no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas darba galda plenārsēžu zālē ir pazudusi kartona figūra ar deputāta Jura Juraša veidolu.

Saeimai atsākot darbu pēc pārtraukuma, JKP frakcijas vadītāja Juta Strīķe brīdināja kolēģus, īpaši opozīcijas deputātus, lai viņi atdod kartona Jurašu. Pretējā gadījumā tikšot iesaistīta policija, jo tēla izgatavošana maksājusi naudu un ir saglabāts čeks, tāpēc vainīgajam būšot jāatbild.

No Saeimas zāles uz brīdi pazūd «kartona Jurašs»

Šodien Saeimas plenārsēdes starpbrīdī no Jaunā konservatīvā partija frakcijas darba galda bija pazudis "kartona Jurašs"! Vēlāk gan Saeimas apsardzes dienests attēlu atrada – tas bija novietots viesu sektorā. Neoficiāla informācija liecina, ka to bija paslēpis Saeimas deputāts Aldis Gobzems.

Gepostet von LTV Ziņu Dienests am Mittwoch, 3. April 2019

Plenārsēžu zālē vietās, kur strādā deputāti, nav atļauts ieiet citām personām, izņemot pašus deputātus un atsevišķus darbiniekus, kuri nodrošina plenārsēdes darbu. Tāpēc kartona Juraša zādzībā vainīgais būtu meklējams pašu rindās.

Tomēr vēlāk izrādījās, ka panikai nav iemesla, jo kartona gabals ar Juraša portretu ir atradies.

Kartona figūra ar deputāta Jura Juraša attēlu Saeimas sēžu zālē tik novietota pēc tam, kad janvāra beigās Saeima lēma izdot deputātu kriminālvajāšanai. Saistībā ar paziņojumu par viņam piedāvātu kukuli “Latvijas dzelzceļa” krimināllietā Jurašam tiek inkriminēta valsts noslēpuma izpaušana. 

Jaunā konservatīvā partija šo lietu nodēvējusi par politiski motivētu, un pats Jurašs paudis gatavību savu taisnību pierādīt tiesā. Savukārt prokurors skaidroja, ka Juraša atklātība par kukuli padarīja lietas izmeklēšanu neiespējamu.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

IEM Ģirģenam pat nevajadzēja iesaistīt Speciālo uzdevumu vienību, lai šī valstiski svarīgā ķīlnieka sagrābējs nepaspētu ar viņu izrēķināties Viņu varēja spīdzināt, saspraužot visās vietās kniepadatas. Bez redzamiem apskādējumiem kartona Jurašs atgriezies LV Augstākā Likumdevēja saimē. Riekstiņam Trīszvaigžņu ordeni !