Staķis: Vīrusa ierobežošanai protesta akcijas būtu jāaizliedz

Mārtiņš Staķis

Covid-19 izplatības ierobežošanai būtu jāaizliedz protesta akcijas, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP).

Politiķis uzsvēra, ka vārda brīvība ir būtiska, taču, vērtējot sestdien notikušos protesta pasākumus, kļuvis skaidrs, ka pasākumu rīkotāji ne tikai nevarēja, bet arī negribēja ievērot ierobežojumus.

Staķis informēja, ka šodien Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdē tika izanalizēta 12.decembrī rīkoto protesta pasākumu norise un tiesībsargājošo iestāžu darbība. Viņš uzskata, ka policija ir strādājusi profesionāli un izpildījusi galveno uzdevumu – nepieļaut agresiju un provokācijas.

Viņaprāt,

viens no reālākajiem risinājumiem, domājot par līdzīgiem pasākumiem nākotnē, ir vērsties pie valdības un lūgt noteikt piketu pilnīgu aizliegšanu.

Ņemot vērā, ka atsevišķu pasākumu rīkotāji apzināti neievēro ne pulcēšanās ierobežojumus, ne valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, kas nopietni apdraud sabiedrības veselību un drošību, Rīgas dome aicinās valdību ārkārtējās situācijas laikā noteikt papildus ierobežojumus piketu, sapulču un gājienu rīkošanā.

“Sestdien to redzēja visi, ka organizētāji ne tikai nevarēja, bet arī negribēja nekādā veidā ierobežot šos piketus. Viņi labi zināja, ar ko riskēs, un apzināti gāja uz pārkāpumiem. Tas notika nedēļas nogalē, kurā vēsturiski reģistrēti visvairāk miršanas gadījumi,” norādīja komisijas vadītājs, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Pilsētas mērs uzsvēra, ka gan Valsts policija, gan Rīgas pašvaldības policija bija uzdevumu augstumos – strādāja pēc plāna un panāca, lai situācija neeskalētos, izvairoties no agresijas un provokācijām.

“Mūsuprāt, viens no reālākajiem risinājumiem, domājot par nākotnes piketiem, ir tomēr vērsties pie valdības un, līdzīgi kā pavasarī, lūgt noteikt sapulču, gājienu un piketu aizliegumu,” teica Staķis.

Ja Ministru kabinets šādu lēmumu nepieņems, Rīgas pašvaldība prasīs no pasākumu rīkotājiem ievērot noteiktos ierobežojumus un gadījumā, ja šī prasība tiks ignorēta, pašvaldība pasākuma rīkošanu var arī liegt, teica Staķis.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass informēja, ka 12.decembra pasākumos tika izmantotas visdažādākās videoierīces un pasākumi tika filmēti gan no auto, gan no droniem, fiksējot dažādus pārkāpumus.

Ir iegūts liels videoierakstu daudzums, kas ļaus sniegt atbalstu Valsts policijai, lai atklātu un fiksētu pārkāpējus.

Viņš atzīmēja, ka pašlaik ir ierosinātas divas administratīvās lietas pret 11.novembra krastmalā notikušā pasākuma organizatoriem, kā arī viena pret Brīvības laukumā notikušā pasākuma organizatoriem.

ziņots, 12.decembrī Rīgā notika divi protesta pasākumi, kuru laikā tika pārkāpti vairāki Covid-19 ierobežošanas pasākumu noteikumi, tostarp pasākumos piedalījās vairāk nekā 25 cilvēki un viņi neievēroja distancēšanos.

Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Rīgas domes vadības preses konference: Aktuālā situācija un rīcība saistībā ar Covid-19 izplatību Rīgā

Ievietoja Rīga.lv otrdienā , 2020. gada 8. decembrī

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ilona
Ilona

Satķisti jūtas apdraudēti- tā jau tas arī ir

reņģe
reņģe

Izdomāsim noteikumus un izdomāsim ierobežojumus un tad meklēsim un sodīsim pārkāpējus!? Ierobežosim informācijas pieejamību, nodibināsim patiesības ministriju, aizliegsim apstrīdēt tur sludināmās dogmas?! Tas ir nekas cits kā varas uzurpācija, ko realizē reāli noziedznieki un uztur ārvalstu īpašniekiem piederoši mēdiji un pie siles esoši līdzskrējēji. Nav nekāda pamata pieņemt, ka jebkas no tā visa, kas tiek uzspiests ir pamatots un vēl mazāk – likumīgs.
Citā laikā un kontekstā Gunārs Astra teica “es ceru, ka šis laiks pazūdīs kā ļauns murgs”. “Laiks” ir atgriezies, bet arī tas, protams, pazudīs un lētais ‘vīniņš” tāpat.

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Pilnīgi piekrītu Staķim. Nedrīkst atļaut visādiem klimovičiem, gobzemiem, čekas stukačiem ulmem un citiem mēsliem duļķot ūdeni un smirdināt gaisu.

Evita
Evita

Domājams, ka vadošie noteikumu uzstādītāji ( lasīt pašvaldība) apzināti ir radījuši noteikumus, kas pēc noklusējuma rada nosacījumus, kapēc piketa dalībnieki, nevarēja,kaut arī gribēja, ievērot distanci. Jo brīdī, kad tapa zināms, ka nevienu mikrafonu un skaņas pastipirnātāju nedrīkstēs izmantot, šis aizliegums padarīja neiespējamu divu metru distances ievērošanu, jo nevar dzirdēt par ko ir cepiens uz skatuves… Sis ir ļoti manipulatīvs gājiens no varas pārstāvju puses..

tik tiesām
tik tiesām

Mazāk vajag vemt !!!