Šlesera un domubiedru vizīte Ķīnā izraisa saasinātu reakciju gan sabiedrībā, gan parlamentā

Gan sociālajos tīklos, gan varas gaiteņos sašutumu ir izraisījusi opozīcijas partijas “Latvija pirmajā vietā” Saeimas deputāta un deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja Aināra Šlesera (LPV) Ķīnas apmeklējums, kas, kā norāda delegācijas vadītājs, notiek ar Ķīnas puses finansējumu.

Šlesers informē, ka šis parlamentāriešu ceļojums nodokļu maksātājiem nav izmaksājis ne centa.

“Latvijas delegācijas visus izdevumus sedz Ķīnas valdība. Latvijas nodokļu maksātājiem šis komandējums izmaksā 0 eiro!” – šāds paziņojums publicēts Šlesera “Facebook” lapā, kurā Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu grupas biedri redzami pozējam gan kopā ar Ķīnas Nacionālā tautas kongresa pārstāvjiem, gan arī ekskursijās. Viens no video deputāta sociālo tīklu kontā demonstrē arī pēdu masāžu.

No minētās deputātu grupas braucienā par Ķīnas valdības naudu devies tās vadītājs Šlesers, kā arī Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Viktorija Pleškāne (“Stabilitātei”) un divi deputāti no Nacionālās apvienības – Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

LTV par Šlesera vizīti \

Latvijas Televīzija šim braucienam veltījusi veselu sižetu un noskaidrojusi, ka pretēji Šlesera publiski rakstītajam šis nav komandējums, jo Saeimas prezidijā iesniegums par komandējumu nav iesniegts un līdz ar to nav arī apstiprināts.

Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs (NA) “Panorāmai” norādīja, ka Šlesera lūgumu brauciena dēļ attaisnot grupas neierašanos uz Saeimas sēdi atbilstoši Saeimas kārtības rullim nevarēs. Frakcijām būs jāraksta atsevišķi pieprasījumi. Un, iespējams, Nacionālā apvienība savu partijas biedru došanos uz Ķīnu neatbalstīs.

Grasbergs piebilda, ka Nacionālās apvienības deputātiem, iespējams, būs jāraksta neapmaksātā atvaļinājumā pieteikums.

Savukārt KNAB paziņojis, ka “reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par vairāku Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, KNAB atbilstoši savai kompetencei veiks padziļinātu informācijas izvērtējumu”.

Arī sabiedrība soctīklos reaģē uz politiķu vizīti Ķīnā

Šlesera un viņa domubiedru ceļojums uz Ķīnu ir pamanīts arī sociālajos tīklos. Guntars Meluškāns sociālajā platformā “X” jautā, vai šim ceļojumam sekos arī Putina apmaksāts ceļojums uz Maskavu un spriež par Šlesera iespējamo nonākšanu sankciju sarakstā.

Savukārt Tālavs Taurētājs pārspriež “Nacionālās apvienības” biedra Aleksandra Kiršteina dalību Šlesera vadītajā delegācijā.

Attieksmi pauž arī daudzi citi, un tā nebūt nav pozitīva.

Šlesers sola vērsties prokuratūrā – “Tā ir nomelnošanas kampaņa!”

Uz sacelto jezgu reaģējis arī pats Ainārs Šlesers, norādot uz apzinātu nomelnošanas kampaņu un solot vērsties prokuratūrā.

“Ir sākusies dīvaina nomelnošanas kampaņa, kura ir saistīta ar manu, kā Saeimas deputāta, Latvijas un Ķīnas Parlamentu sadarbības grupas vadītāja Aināra Šlesera un citu Saeimas deputātu vizīti uz Ķīnu. Kā DELFI var rakstīt savā rakstā, ka tā ir privātpersonu vizīte uz Ķīnu , ja Saeimas deputāti, Latvijas un Ķīnas Parlamentu sadarbības grupas pārstāvji ir saņēmuši oficiālu ielūgumu apmeklēt Ķīnu! Visi Saeimas deputāti ieradās uz Ķīnu ar Diplomātiskajām pasēm! Ķīnas vizīte ir paredzēta Pekinā, Šanhaja, Ningbo un Hainanā. Šajā vizītē piedalās arī LTRK uzņēmēju delegācija.

Šodien Latvijas Saeimas deputātu delegācija tikās ar Ķīnas un Latvijas sadarbības grupas pārstāvjiem. Latvijas Saeimas deputāti šodien satikās arī ar Trešo augstāko Ķīnas amatpersonu Zhang Qwingwei, Nacionālā Tautas Kongresa Pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vietnieku!Starp citu, visas Latvijas delegācijas, kuras ir bijušas iepriekš Ķīnā nav maksājušas par uzņemšanu Ķīnā! Izdevumus vienmēr ir nosegusi uzņemošā puse Ķīna!Tāpēc aicinu izbeigt DELFUS šo nomelnojošo kampaņu! ( Starp citu, DELFI saņem naudu no Latvijas valdības),” pirmdien pievakarē savā Facebook lapā raksta Šlesers.

Un otrdien turpina, solot vērsties prokuratūrā. “Būs jāgriežas prokuratūrā, lai uzsāk izmeklēšanu, cik bieži valdības partiju pārstāvji ir bijuši ārvalstu komandējumos, kurus ir apmaksājuši uzaicinātāji jeb valstu valdības, kuras uzaicina? Varu atbildēt, ka tā ir ierasta prakse! Visu augstāko amatpersonu ārvalstu vizītes apmaksā valstis, kuras uzņem viesus!” soctīklos raksta politiķis, publicējot iesniegumu Saeimas prezidijam.

Savukārt KNAB Šlesers iesaka “nelīst politikā”. “Sāciet beidzot izmeklēt Kariņa notrallinātos un nolidinātos miljonus, nevis izmeklēt Saeimas deputātu komandējumu uz Ķīnu, kurš Latvijas nodokļu maksātājiem ir izmaksājis 0 eiro!” aicina partijas “Latvija Pirmajā vietā” līderis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Reičela
Reičela

Šlesera histērija , lai novērstu uzmanību no Vienotības bandas Kariņa 1,4 miljonu budžeta naudas izšķērdēšanas , smieklīgi !

Anita
Anita

Atceros, ka šādas bezmaksas vizītes tika uzsauktas Straujumai, Zatleram un ZZS. Nekas slikts nav noticis, bet cilvēki taču redzējuši Ķinu!

Kliesmets Viktors no Baravaku ciema
Kliesmets Viktors no Baravaku ciema

Tas mazais puika Sleserens/tas tak neko nevelk….nu ta ka neko….

Kurzemnieks
Kurzemnieks

Liepiņai skaistas zeķes! Un kurpes.😁

Ula
Ula

Pat tās nav skaistas…

Olga
Olga

Izsilais diplomāts Birkava k- gs nesen teica ,ka ar citām valstīm jādzīvo CIVILIZĒTI !

Pūta
Pūta

Nu piegriezās tās saeimas pašas nozīmīgākās aktualitātes kladzināsanā – saeimas smēķētava un sieviešu tamponu automāti…. Netur vairs. Labāk kādu brīdi atpūsties no visa

Ja saka vienu tad jāsaka arī otru
Ja saka vienu tad jāsaka arī otru

Un kāpēc Dombrovska vizīte Ķīnā medijos tika pozitīvi pasniegta? Laikam tāpēc ka pareizā partija, Šlesers jau nepareizā, opozīcija. Viss tāpat kā baumas par nepareizās opozīcijas politiķes nodarbošanos, bet kad premjerei no pareizās partijas atklājās šmuce, tā pilnīgi cita dziesma.

ērce
ērce

Par to mēs varam pateikties Kariņa kungam. Ielaišanās Ķīnas ķetnās ir bīstami. Paprasiet Serbijai, Melnkalnei, arī Itālijai un Grieķijai.

Ints
Ints

Komunistu atbalstītāji !!! Nākošais brauciens uz Ziemeļkoreju!

vaņ daņ
vaņ daņ

Šlesers varēja pastāstīt par ieguvumiem no vizītes. Es te nedomāju pēdu masāžu. Varbūt atveda to kontu izrakstus , bez kuriem ”noklājās” RS kriminālprocess un to izbeidza? Tad gan gods un slava delegācijai.

Jefiņš
Jefiņš

Ja nemaldos Šleseru pavada Kiršteins un tagad abiem būs šķības acis.

Sprukstiņš
Sprukstiņš

Diezgan stulbs komentārs.

Vāvere
Vāvere

Vai tad Latvija ir atsaukusi vēstnieku no Ķīnas (no Krievijas ir)? Vai tad ar Ķīnas vadītāju Si nesen netikās pats Baidens (ar Putinu gan nav ticies)? Ar kādām tiesībā sašutumu pauž visi tie kuri PATVARĪGI pašpasludina diplomātisko attiecību nevajadzību ar Ķīnu? Uzskatu, ka Ķīna ir npietns tirdzniecības partneris Latvijai un ir jāizveido parlamentārā izmeklēšanas komisija, lai izgaismotu un izķertu visus tos, kuri visdrīzāk jau Putina uzdevumā (kurš gan cits) grauj Latvijas ekonomiku (bloķējot tās iezju uz plašiem tirgiem). Meluškānu pirmo nopratināt parlamentārajā izmeklēšanas komisijā.

Pekinietis
Pekinietis

Piekrītu. Leiši jau sakasījās ar Ķīnu, tagan nav priecīgi.