Satiksmes ministrija noslepenojusi „īpaši svarīgo personu” evakuācijas plānu ar „airBaltic” specreisiem valsts apdraudējuma gadījumā

Foto: Valsts kanceleja

Kaspara Briškena (PROGRESĪVIE) vadītā Satiksmes ministrija uz trim gadiem noslepenojusi valdībā apspriesto plānu par „nacionālās” aviokompānijas airBaltic speciālajiem reisiem „īpaši svarīgo personu” vajadzībām valsts apdraudējuma gadījumā. 

Portāls Pietiek publicējis ministrijas atbildi uz Lato Lapsas oficiālo informācijas pieprasījumu:

„Satiksmes ministrija ir saņēmusi Jūsu 2024. gada 13. janvāra iesniegumu, kurā tiek lūgts iepazīties ar informatīvo ziņojumu “Par lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” aviopārvadājumu izmantošanu valsts apdraudējuma gadījumā” (turpmāk – Informatīvais ziņojums). 

Tā kā jautājums skar civilās un militārās aviācijas sadarbības aspektus un pušu rīcības plānus ārkārtas situācijās atbilstoši dažādiem riska scenārijiem, Informatīvajam ziņojumam ir noteikta klasifikācijas pakāpe – informācija dienesta vajadzībām. Pamatojoties uz likuma “Par valsts noslēpumu” 3. panta pirmo daļu informācija dienesta vajadzībām ir valsts noslēpums un Informācijas atklātības likums tās apriti neregulē. Tāpat likuma “Par valsts noslēpumu” 8.panta pirmā daļa paredz, ka informācijai dienesta vajadzībām tiek noteikta slepenība uz trim gadiem. Ņemot vērā minēto, Satiksmes ministrija nevar Jums izsniegt vai iepazīstināt ar Informatīvā ziņojuma saturu. 

Saskaņā ar likuma “Par valsts noslēpumu” 18.pantu atteikumu izsniegt informāciju dienesta vajadzībām persona var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Tiesa, izskatot lietu, vērtē arī informācijas klasifikācijas pamatojumu.

Vienlaicīgi informējam, ka, skatot Informatīvo ziņojumu Ministru kabineta sēdē, valdība uzdeva Satiksmes ministrijai izstrādāt informatīvo ziņojumu par Latvijas valstspiederīgo evakuāciju vai repatriāciju apdraudējuma gadījumos. Šim informatīvajam ziņojumam “Par Latvijas valstspiederīgo evakuāciju vai repatriāciju apdraudējuma gadījumā” (23-TA-3292) nav noteikta klasifikācijas pakāpe un ar to var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē: https://tapportals.mk.gov.lv/legal_acts/5fb119c2-4867-4f4d-830f-40071ae64678.

Satiksmes ministrija atvainojas, ka šīs atbildes sagatavošanā nav ievērots Informācijas atklātības likumā noteiktais atbildes sniegšanas termiņš.

Valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietniece L. Austrupe.”

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Sysōdmins Vebstermāsters
Sysōdmins Vebstermāsters

Tos kuņasbērnus vajadzētu ar katapulti mest uz uzbrucējiem! Pirms tam aplejot ar napalmu un aizdedzinot.
Un mums tie zaglēni ir tik daudz, ka varētu 2 bataljonus noslaucīt. Un pārējie 20 vienkārši apvemtos no tādas statēģijas.
Iedomājieties, ja jums lido virsū uz pusēm pārauts, degošs un kviecošs Briškēna purns? Vai Vinķeles dirsa. Noslauka 2 jūsu biedrus, notašķot ar ķiškām un sūdiem, un aizdedzinot ar napalma pārpalikumu. Jūs vel būtu spējīgi uzbrukt? Vemdami skrietu atpakaļ uz Maskavu!
Es esmu tikai PAR seno kuršu stratēģiju, nedaudz uzlabotu. Vikingiem toreiz ātri pazuda interese.
Bet te jau vel vietējiem urļakiem maksā naudu un bez maksas pabaro. Dauņu valstele nolemtā.

nagla
nagla

Valsts apdraudējuma gadījumā paļauties uz AirBaltic ir tikpat droši, cik uz ledus gabalu karstā ūdenī. Nav nekādas garantijas, ka tā kompānija tik ilgi izvilks, un ka Rīgā tajā brīdī būs kāda pacelties spējīga lidmašīna.

vārds*
vārds*

Nu protams, mums jau nemaz nav amatpersonu, kurām patriotisms un atbildība par savu valsti būtu Ukrainas prezidenta Zeļenska līmenī. Neesmu pārsteigts.

zalupenskis
zalupenskis

Nevajag zelenski lielīt. Tauta viņu iebalsoja, jo viņš solīja mieru, ka izbeigs austrumos karu. Man ir video no viņa priekšvēlēšanu solījumiem. Kur milzīgs pūlis gavilē pēc viņa runas, kur sola mieru un sarunas ar Putinu. Pēc zelenska ievēlēšanas Latvijā daudzi turbopatrioti bija neapmierināti, ka ukraiņi negribot karot, un esot ievēlējuši komiķi, tādu pašu kā mūsu artuss kaimiņš. Varu sameklēt, ielikt linkus uz tā laika Latvijas medijiem, arī uz tā laika varabungas rakstiem. Karu šeit rietumvalstīm vajadzēja. Zelenskis beigās pārdevās, un nevis panāca solīto mieru, bet sarīkoja vēl lielāku karu. Ukrainā būtu jānotiek prezidenta vēlēšanām. Bet viņas ir atceltas, tāpēc ka… lasīt vēl »

Ome
Ome

Tātad kara laikā vajag rīkot vēlēšanas vai ne?Armija atskries uz vēlēšanu iecirkni(kur tiks norādīts) un lai tur uzlaistu kādu raķeti.
Nu ļoti jau grib Porošenko ar TV zvaigzni Lapinu tikt pie varas.Oligarhi grib dzīvot un zagt pa vecam.
Starp citu Zelenskis pateica…viņš nekandidēs nākošās vēlēšanās.
Man varētu atdot visus pasaules miljonus,negribētu būt viņa vietā ne vienu bŕīdi…krievi grib viņa nāvi no vienas puses,ukraiņu bagātie no otras puses un vēl kolobranti kas musina ka nekas nav labi.
Labi ka mums nav tāds Zelenskis,bet
mīļais Kariņš …kur tad mans mīļais mediķus Pavļuts palicis.

vip personas
vip personas

Tās VIP personas ir kuras? Gadījumā ne karogu rāvēji, pieminekļu jaucēji, sabiedrības šķēlēji, savas valsts pārdevēji? Manuprāt tās ir tieši tās personas kuras vajadzētu nolikt frontes pirmajās rindās.

Sviests
Sviests

Vispār jau sviests. Vēl nekāda apdraudējuma nav, taču tie kuriem būtu jāpaliek savās vietās un jārisina kaudze ar problēmām, kas nekavējoties nokritīs uz galvas iedzīvotājiem un valstij, gatavo par nodokļu maksātāju naudu ceļus kā mukt projām. Vai Ulmaņa risinājums, kas diemžēl nebija pārāk veiksmīgs – “palieciet savās vietās un es palieku savā vietā” ir nomainīts ar Vienotības risinājumu – glābjas kas un kā var?
Kāda vella pēc tērēties uz kaut kādiem robežas stiprinājumiem, armijas apgādi ar vells zin kādu bruņojumu, ja krīzes gadījumā visi priekšnieki muks prom?
Sarakstus studijā!!!

Biezpiens
Biezpiens

Tērēties, protams , nevajag. Kas atiecas uz tiem mēsliem, jāpadomā, vai vinu provokatīvās darbības gadījumā nav TIEŠI TAM arī domātas – izraisīt militāru krīzi un aizlaisties, sak, karš visu norakstīs……Suns zin, ko ēdis.

Sviests
Sviests

Tā ir viena no domām kas iešaujas prātā. Vēl piepelnīties uz šito aizsardzības un vēl kādu būvi un prom.