Sašūpojies VID ģenerāldirektores krēsls; netiek izslēgta Jaunzemes nomaiņa

Ieva Jaunzeme

Finanšu ministrs Jānis Reirs ierosinājis dienesta pārbaudi pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi par viņas izteikumiem medijos un Saeimas Budžeta komisijā, vēsta “TV3 ziņas”.

Pārbaude pret Jaunzemi ierosināta 27. jūnijā, un jau ir izveidota īpaša pārbaudes komisija. Komisiju vada Finanšu ministrijas (FM) Juridiskās nodaļas vadītājas vietniece Līga Vucēne, un tās sastāvā ir arī bijušais VID un finanšu policijas vadītājs Kaspars Čerņeckis ( par to, ka
Reirs par savu padomnieku izvēlējies bēdīgi slaveno Čerņecki, rakstījām
ŠEIT) un bijušais VID vadītājs Kārlis Ketners, kurš šobrīd strādā FM Budžeta departamentā.

Čerņeckis šobrīd ir arī Reira padomnieks nodokļu, muitas un ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos. Jāpiebilst, ka Čerņeckis jau iepriekš izteicis neapmierinātību ar VID darbību (https://puaro.lv/politika/reira-padomnieks-cerneckis-vid-nav-veikusi-nevienu-liela-grupejuma-aizturesanu-ka-mana-laika/ )

Pārbaudes pamatojums esot Reira neapmierinātība ar Jaunzemes izteikumiem intervijā Jānim Domburam un Saeimas Budžeta komisijā.

Reirs šobrīd atrodas atvaļinājumā, līdz ar to nav iespējams saņemt ministra komentāru par ierosināto pārbaudi.

“TV3 ziņu” rīcībā esošā informācija liecina, ka pagaidām Jaunzemei disciplinārsods nav piemērots. Raidījumam zināms, ka pārbaudes pamatā ir arī Reira neapmierinātība ar ģenerāldirektores darbu, un netiek izslēgts, ka Jaunzeme amatā tiks nomainīta.

Interesanti, ka

jau pirms Ievas Jaunzemes apstiprināšanas VID ģenerāldirektores amatā pilsētā runāja, ka premjers un finanšu ministre ar I. Jaunzemes apstiprināšanu amatā nesteidzas, jo ir indikācijas, ka jaunajai valdībai viņas kandidatūra nebūs pieņemama

(par to vairāk ŠEIT).

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Phukk…! Ko mēs esam ievēlējuši!!!???