“Saskaņa”: Ušakova kratīšana – vienas partijas mēģinājums mainīt vēlēšanu iznākumu

Ušakovs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktā kratīšana Rīgas mēra Nila Ušakova (S) kabinetā un dzīvesvietā esot “politiski motivēts vienas partijas mēģinājums mainīt vēlēšanu iznākumu”, uzskata partija “Saskaņa”, kuras valdes priekšsēdētājs ir Ušakovs.

“Vakardienas notikumi Rīgā, kad Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova darba vietā un dzīvesvietā KNAB veica procesuālās darbības, liedz iespēju klusēt par tiem,” paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž “Saskaņa”, “mūsuprāt, šīs darbības ir politiski motivēts vienas partijas mēģinājums mainīt vēlēšanu iznākumu, – par to šī nacionālistu partija jau iepriekš atklāti informēja sava kongresa laikā.”

Konkrēto partiju savā paziņojumā “Saskaņa” nenosauc, taču acīmredzot tā varētu būt domājusi apvienību “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), kuras kādreizējais pašvaldību lietu ministrs Kaspars Gerhards pēc aicinājuma partijas kongresā tika sagatavojis likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Pašlaik likumprojektam gan nav nekādas virzības, turklāt nomainījies ir arī par nozari atbildīgais ministrs.

“Saskaņas” pārstāvji atzīmē, ka iepriekšējās valdības laikā šādi mēģinājumi neesot izdevušies. “Tagad, “jaunajos” laikos, “bezkompromisa tiesiskums” uzņem apgriezienus – politiskajiem oponentiem, acīmredzot, ir parādījusies iespēja apkarot konkurentus, izmantojot tiesībsargājošās iestādes, kas diemžēl nepretojas,” paziņojuši “Saskaņas” politiķi.

“Saskaņa” aicina ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, KNAB vadību un Satversmes aizsardzības biroja vadību vērst “uzmanību par šo situāciju un cēloņsakarībām”, aicinot nepieļaut šo neatkarīgo iestāžu rīcības komandēšanu no politiķu puses.

“Saskaņa” akcentē, ka Rīgas mēram nav piemērots nekāds procesuālais statuss un viņam neesot izteiktas nekāda veida aizdomas.

ziņots, KNAB darbinieki trešdien veica kratīšanas Ušakova dzīvesvietā un darba kabinetā Rīgas domē.  Bet ceturtdien aģentūra LETA ziņo, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) trešdien veiktā kratīšanas Rīgas mēra Nila Ušakova (S) darba vietā un dzīvesvietā veikta pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” iepirkumu lietā.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ēriks
Ēriks

Ušakam gan vajadzētu prasties, pamest savu ienesīgo amatu.

Lamata
Lamata

Ja KNAB nesen ir saņēmusi iesniegumu par Ušakova personīgo iesaistīšanos RS korupcijas skandālā, gūstot no tā labumu, ar tiesneša akceptu ir jāveic kratīšana viņa darba un dzīves vietā. KNAB izmeklētājam jāiegūst pierādījumi, kas apstiprina iesniedzēja faktus. Ja fakti apstiprināsies, tiks uzsākts kriminālprocess. Ja nē, KNAB atvainosies Ušakovam par sagādātajām neērtībām.