KNAB krata Ušakovu, vai jāgatavojas RD ārkārtas vēlēšanām?

Ušakovs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) trešdien veicis kratīšanu Rīgas mēra Nila Ušakova (“Saskaņa”) kabinetā, kā arī dzīves vietā.

Aculiecinieki ziņo, ka no Ušakova kabineta Rīgas domē iznākuši seši KNAB darbinieki, kuri devušies prom no ēkas, nesot līdzi vairākus portfeļus un polietilēna maisu ar, iespējams, dokumentu mapēm.

Darbinieki Rīgas domes telpas pametuši, komentārus nesniedzot. Viņus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

Arī Liepiņš nekādus komentārus par notiekošo nav sniedzis, vien norādījis, ka to ir var darīt tikai domes vadība.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Uģis Vidauskis norādīja, ka viņa rīcībā pašlaik detalizētākas informācijas neesot.

Partijas Saskaņa viens no līderiem Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacījis, ka par norisēm ap Ušakovu neko nezinot – viņš ieradies darbā, izlasījis jaunumus presē, mēģinājis sazināties ar Ušakovu, bet tas nav izdevies.

KNAB darbinieki veikuši kratīšanu arī Rīgas mēra Nila Ušakova dzīvesvietā.

Seši KNAB darbinieki ap pulksten 14.30  iznāca no Ušakova mājas, iekāpa automašīnā un aizbrauca, rokās viņiem bija divi polietilēna vīstokļi.

Ušakovs medijiem paziņoja: “Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka mana sirdsapziņa ir tīra. Pašlaik KNAB darbības es nekomentēšu un neredzu pamatu atkāpties no domes priekšsēdētāja amata.”

Viņš uzsver, ka nekāds statuss šajā lietā viņam neesot piemērots.

 

“Atkāpjas Andris Ameriks, Leons Bemhens, Vadims Baraņņiks. Ir laiks atkāpties arī Ušakovam,” pārliecināts Ķirsis

Tostarp Rīgas domes opozīcijas partijas atkārtoti vāks parakstus, lai sasauktu ārkārtas sēdi, kurā rosināt Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atlaišanu, pavēstījis deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Viņš norādīja, ka parakstus sāks vākt jau šodien. Pēc pieprasījuma iesniegšanas, Ušakovam būs divas nedēļas laika, lai sasauktu ārkārtas sēdi par šo jautājumu.

Ķirsis pauda, ka “Ušakovam vairs nav izejas”, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šodien veiktās darbības esot pietiekams iemesls, lai mērs atkāptos no amata.

“Pat, ja viņu šodien neaizvedīs prom rokudzelžos, notiekošais ir pietiekams pamats atkāpties,” pauda deputāts. Ķirsis sprieda, ka notiekošais varētu būt saistīts ar “Rīgas satiksmes” iepirkumu krimināllietu un tiesībsargājošās iestādes varētu būt savākušas pietiekami daudz pierādījumu procesuālo darbību veikšanai.

Kariņš: Situācija Rīgā ir graujoša, bet par domes atlaišanu jālemj pašvaldību lietu ministram

Situācija Rīgā ir graujoša, bet par Rīgas domes atlaišanu jālemj vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP), trešdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot šo pēcpusdien Rīgas domē un Rīgas mēra Nila Ušakova (S) dzīvesvietā veiktās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kratīšanas, Kariņš atzina, ka viņa rīcībā nav plašākas informācijas, kāpēc šādas operatīvās darbības tiek veiktas.

“Es netiku informēts, ka būs šādas kratīšanas. Turklāt būtu nepareizi, ja politiķis tiktu iesaistīts operatīvajā darbībā. Lai dienesti strādā,” uzsvēra premjers.

Vaicāts, vai šīs dienas notikumi varētu rosināt valdību atbalstīt pašvaldību lietu ministrijas izstrādāto Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, Kariņš uzsvēra, ka šis jautājums ir Pūces ziņā, kuram situācija ir jāizvērtē un jāpiedāvā risinājums.

“Viņam ir iespējas izvērtēt un ierosināt labāko risinājumu. Bet jāsaprot, ka domes atlaišanai ir lielas politiskas sekas. Esmu rīdzinieks un redzu, ka skandāli ir graujoši, piemēram, viss, kas saistīts ar “Rīgas satiksmi” un šodienas kratīšanām. Kaut kādām sekām ir jābūt, bet es nezinu – kādām,” pauda Kariņš.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Interesants ir jautājums – saprotama ir divu varas grupu cīņa starp Lembergu un liberāļiem (Meroni), ko atzinis gan Lembergs, gan Vienotības atlūzas, kas būtībā ir cīņa par finansu resursu. Nav skaidrs, kas ir par iemeslu liberastu vēlmei likvidēt Saskaņu?! Vai arī ZZS demonte SC caur liberastiem ?! Varētu pieļaut, ka tā varētu būt ideoloģiskā un varas ieguves faktora kombinācija… Pieļauju, ka SC ir asistīts ar to Kremļa spārnu, kurs varētu nosacīti drīz zaudēt varu. SC būtībā nav Putina roka, bet gan Vienotība “po russki” – arī liberasti!

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Lai kā arī nebūtu, demontēt vai ievērojami novārdzināt SC būtu lieliska doma. Sarīdīt liberastus un vēlāk piebeigt izdzīvojušo…

hmmm
hmmm

Pagaidām Nacionālās Apvienības virzītais un Pūces pārņemtais likumprojekts atlaist Rīgas Domi ir iestrēdzis tiesiskā pamatojuma trūkuma dēļ. Ja KNAB veiktā kratīšana ir tikai PR triks lai kaut kādi pamatot pagaidām “baltiem diegiem šūtos papīrus”, iespējams, pēc slepenas vienošanās ar politiķiem, Kariņa valdībai nāksies apmeklēt Hāgas tribunālu.

Lamata
Lamata

Pagaidām neviens nav pat aizturēts. RS mahinācijas jau sen zināmas, arī aizturēti un pret viņiem izvirzītas apsūdzības. Ja Ušakovu palaiž vaļā, jāatlaiž arī KNAB vadītājs Straume, ko cenšas panākt JKP, tā atbalstot Ušakovu. Izskatās loģiski.