Sarunu festivālā “Lampa” kara 128.dienā paredzēta Krievijas agresiju atbalstošās politiķes Tatjanas Ždanokas uzstāšanās

Cēsīs šodien un rīt notiek Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS organizēts
astotais Sarunu festivāls LAMPA. Tā uzmanības lokā – sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filosofiskiem individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem, sākot no gatavības krīzē un izvēlēm vēlēšanās līdz samuraju mācībām un cieņai pret savu organismu, programmu piesaka tā veidotājkomanda.

“Laikā, kad rokas stiepiena attālumā Eiropā notiek karš, Sarunu festivāla LAMPA misija ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Demokrātija, vārda brīvība, dialogs ir vērtības, kas veido mūsu sabiedrības pamatu, un mums tās kopīgiem spēkiem ir jānosargā,” festivāla mājaslapā lasāms Sarunu festivāla LAMPA direktores Ievas Moricas teiktais.

Bez šaubām, arī šajā uzrunā nav iztikts bez kara pieminēšanas.

Ja reiz LAMPA direktorei Moricai šķiet satraucošs, ka Ukrainā ir karš, tad kā ir izskaidrojams tas, ka viena no runātājām 1.jūlijā ir pieteikta partijas “Latvijas Krievu Savienība” līdzpriekšsēdētāja, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, kas uzstāšoties “Latvijas vadošo politisko partiju līderu diskusijā”?

Vai tiešām “Latvijas Krievu Savienība” ar savu līderi Tatjanu Ždanoku, kura 1.maijā ar domubiedriem plivina sarkanos karogus Lucavsalā un aizgūtnēm nebeidz apmelot Latviju no Eiroparlamenta tribīnes, jau ir viena no vadošajām politiskajām partijām Latvijā? Ja tā, bail domāt, kas notiks ar mūsu valsti.

Politiķe Tatjana Ždanoka diskutēšot par tēmu, “vai Uzvaras piemineklis ir māksla”. Pag, pag – vai tad “Latvijas Krievu savienības” biedri nebija tie, kuri organizēja naktsardzi pie Pārdaugavas pieminekļa? Ždanokas partijas biedrs Jevgēnijs Osipovs “Facebook” vāca šim mērķim brīvprātīgo pieteikumus: «Saistībā ar to, ka pēdējo dienu laikā pret mūsu pieminekļiem un brāļu kapiem tika vērsti vairāki vandālisma akti, mēs apvienojamies mums svēto vietu aizsardzībai», – raksta Jevgēnijs Osipovs savā lapā sociālajā tīklā “Facebook”.

Un Krievijas izraisītā kara Ukrainā 128.dienā Latvijā, kura gan vārdos, gan darbos aktīvi atbalsta Ukrainas cīņu pret okupantu ordu, pasākumā līdzās valsts augstākajām amatpersonām sevī liks ieklausīties arī Krimas aneksijas atbalstītāja Tatjana Ždanoka?

Atcerēsimies – Tatjana Ždanoka ir politiķe, kura izmanto katru izdevību, lai pozicionētu Latviju kā Eiropas Savienības “kauna traipu cilvēktiesību jautājumos”, kura š.g.24.februārī, dienā, kad Krievija iebruka Ukrainā, EP
plenārsesijā “Krievijas militārie draudi Ukrainai” no tribīnes bija jāaizved ar varu, jo citādi nebija pārtraucami viņas iebrukumu attaisnojošie runas plūdi, aizstāvot Krievijas agresiju – astoņus gadus, veselus astoņus gadus Donbasā tika nogalināti un ievainoti bērni… Nu jūs jau paši zināt šo okupantu armijas zvērību attaisnotāju skaitāmpantiņu. Ja piemirsies, varat atsvaidzināt atmiņā, noskatoties zemāk pievienoto video.

Festivāla rīkotāji savu izvēli paskaidrojuši ar atbildi Twitter lietotājam Lato Lapsam:

Vai tiešām Krimas aneksijas atbalsts un pārējās pret valsti vērstās Ždanokas aktivitātes ir vienkārši “pretējs un nepatīkams viedoklis”?

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Nuja
Nuja

Jādomā ir vienādi, tie ar atšķirīgajiem viedokļiem tiek izsvītroti. Viss skaidrs.

jā, jā
jā, jā

Ne jau pretvalstiskiem.

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Šo sen jau vajadzēja izraidīt no Latvijas. Bet te jau varas gaiteņos atbalsta šo !

Gada glezna
Gada glezna

Ja nabaga Ždanokai atņemtu pilsonību, tad taču viss bizness ar grozīšanos Eiroparlamentā pajuktu. Tad jau nabadzīte vairs nebūtu vajadzīga arī Krievijai – pilnīgs izmisums.

Mega
Mega

Bet tas taču ir ļoti labi ka Ždanoka runās. Noteikti aizmuldēsies un sāks slavināt Krieviju, attaisnot karu Ukrainā. Un tas tik daudz liecinieku priekšā. Aiztur, apsūdz, notiesā un lai sēž. Var atdot Ukrainai lai izmanto kā apmaiņas materiālu. Bet mums tīrāks gaiss.

Latvijas latviešu savienība
Latvijas latviešu savienība

Cerēsim, ka tas būs kapu vārnas ždanokas pēdējais perējums.

nu jā
nu jā

Neiznāca pat pēdējais perējums. Atcēla matrjonas uzstāšanos.