Saistībā ar aizdomām par aplokšņu algām “Vienotībā”, AS prasa Ašeradena demisiju

“Apvienotā saraksta” (AS) Saeimas deputāti iesnieguši finanšu ministra, partijas “Vienotība” priekšsēdētāja Arvila Ašeradena (JV) demisijas pieprasījumu, reaģējot uz izskanējušajām aizdomām par aplokšņu algu maksāšanu partijā “Vienotība”.

jau informējām, TV3 raidījums “Nekā personīga” svētdien vēstīja, ka bijušais partijas “Vienotība” biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas.

AS šajā kontekstā norāda, ka Ašeradens vada gan Finanšu ministriju (FM), gan ir partijas “Vienotība” priekšsēdētājs, un ka tieši FM ir atbildīga par godīgas nodokļu politikas realizāciju un ēnu ekonomikas apkarošanu.

Partiju apvienībā norāda, ka “nav pieļaujams, ka FM, tostarp pārraugot Valsts ieņēmumu dienesta darbu, turpina vadīt cilvēks, pār kura vadīto politisko organizāciju gulstas nopietnas aizdomas par nelikumīgu rīcību,” teikts AS paziņojumā.

Ašeradena demisijas pieprasījums iesniegts, lai novērstu kaitējumu valsts pārvaldes reputācijai un samazinātu iespējamo likumpārkāpumu izmeklēšanas ietekmēšanas riskus.

“Ziņas par iespējamu aplokšņu algu maksāšanu valdošās partijas “Vienotība” darbiniekiem nav tikai kliedzošs visatļautības un superliekulības paraugs, bet atstāj graujošu iespaidu uz godīgiem nodokļu maksātājiem un iespēju realizēt efektīvu ēnu ekonomikas apkarošanu,” uzsver AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

“Vienotība” ir lielākā no partiju apvienību “Jaunā vienotība” veidojošajām partijām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ašerādens
Ašerādens

Kur ir mana tumbočka , kur tā ir , tra la lă !

Maradona
Maradona

Pa Ašerādena pakaļu būs ļoti stipri jāsper (mīksta, taukaina), lai viņš cienīgi izlidotu vircas bedres virzienā un tiešām trāpītu tai pa vidu.

Jeblonskis
Jeblonskis

Tas tāpat kā Pūtina varzu Hāgā sodīt par ātruma pārkāpšanu un parkošanas zem zīmes.

Artis
Artis

Ašeradens man personiski pasniedza aploksni ar naudu

Temida
Temida

Klasisks interešu konflikts , Vienotības bandas noziegumus , aplokšņu algas , Kariņa 1,4 miljonu izšķērdēšanu , izmeklē , Vienotības premjeres uzraudzībā atrodošais , KNAB .

Parazītībā bez uztraukumiem
Parazītībā bez uztraukumiem

Bet par kaitēšanu šai zemei – nekādu iebildumu.

nīlzirgs
nīlzirgs

Bilde vecā – zglis brēca ķeriet zagli un tagad pats ir noķerts.

Solvita
Solvita

Pīļu dīķa pastalnieki no smuilšu čupas savas kabatas būtu labāk pārlūkojuši. Ja vienotības puisis ir zadzis nemaksāot nodokļus…. nu tad darbs policijai un KNAB, ko te Ašerādens var padarīt? Ko padarīsi ja dažam ūjinātas vecbiedrs pēkšņi modies un atklāsme piemeklējusi kā zaglīgam grāmatvedim

Joske
Joske

Esi gan vista, ja nesaredzi solījumu samaksāt VSAOI vēlāk un tā nepildīšanu. Orleāns bija no pašiem pirmsākumiem un uzticējās solījumiem nevis zaga nodokļus. Nez kur tādi bezsmadzeņu putni rodas?

Jefiņš
Jefiņš

Solvita tak visdrīzāk ir Āboltiņa!