Saeimu nāksies pamest vairākiem deputātiem, kuru pilnvaras bijušas pat ceturtdaļgadsimtu

Vēlētājam vienmēr ir taisnība – tā saka vairāki 13. Saeimas deputāti, kuri nav guvuši vēlētāju uzticību un palikuši aiz svītras, lai iekļūtu nākamajā Saeimas sasaukumā. Vairākiem deputātiem pilnvaras bijušas pat ceturtdaļgadsimtu, bet nu 1. novembrī nāksies Saeimu pamest.

“Saskaņu” pārstāvošais Jānis Urbanovičs pirmo reizi Saeimā tika ievēlēts 1993.gadā . Viņš bijis pārstāvēts visu sasaukumu Saeimās kopš neatkarības atjaunošanas. Tagad vēlētāji Urbanovičam pateikuši “pietiek”.

“Es atceros visas. Man ar atmiņu viss kārtībā. Saeima nav tā vieta, kur tiek pieņemti lēmumi. Mainās cilvēki, retorika, gudrība un muļķība,” sacīja Urbanovičs, atzīstot – par nepārvēlēšanu bijusi “baigā škrobe”.

Viens no parlamenta veterāniem ir Boriss Cilevičs (“Saskaņa”), kurš Saeimā strādājis 24 gadus pēc kārtas.

Vēlēšanu rezultāti viņam bijis pārsteigums: “Vēlētājiem vienmēr ir taisnība, mums pašiem ir nopietni jāpārdomā. Esmu pensionārs, man nav nepieciešams steidzami meklēt darbu izdzīvošanai. [Tagad būs iespēja] daudz vairāk laika pavadīt ar bērniem un mazbērniem.”

Kārlis Šadurskis (“Jaunā Vienotība”) ienāca politikā, būdams Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēks. Un pirms 20 gadiem iesākto viņš nolēmis turpināt. “Vēlētāji savu verdiktu ir pateikuši. Politiskā darbība beidzas,” sacīja Šadurskis.

Janīna Kursīte-Pakule (Nacionālā apvienība) uzskata, ka visproduktīvākā bijusi 9. Saeima. Savukārt aizejošajā Saeimā viņas vadītajai Mandātu komisijai bijis jāizskata rekordliels iesniegumu skaits.

“[Plānoju] turpināt darbu universitātē, kas man ir svarīgi,” sacīja Kursīte-Pakule. Uz jautājumu par memuāru rakstīšanu viņa pauda: “Tiem jānosēžas, īpaši pēc 13. Saeimas, kas bija neiespējama. Iesniegumu skaits mūsu komisijā pārsita to iesniegumu skaitu, kas bija pa visām Saeimām kopā.”

Par to, ka aizejot no Saeimas izdosies atrast jaunu darbu pārliecināts ir Juris Pūce (“Attīstībai/Par!”): “Ieceres un domas bija citas. Esmu sācis domāt, ko darīšu. Visu dzīvi man darbs ir bijis un būs arī tagad.”

13. Saeimas deputātu pilnvaras beigsies pēc nepilna mēneša – 1. novembrī. No līdzšinējiem parlamentāriešiem nākamajā Saeimā darbu turpinās 25 deputāti.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ziemošana
ziemošana

vismaz kāda daļa no tām kāpostgalvām aizies skābēšanai. Paliks stiprākie- tiem vēl sava totālā nekompetence jāpierāda darbos un ir ar ko līdzināties – te tāda Paristu izlase. Kaut šodien jau liekama pagrabā.

levitkucins
levitkucins

Ja mani nākośgad izmetīs pa pils durvīm, līdīšu apakaļ caur logu. Ja nepalīdzēs, ta caur citiem caurumiem. Līdz tam laikam jāpaspēj sabāzt visās vietās savas šļuhas

Daunis Pauļuts
Daunis Pauļuts

Ideāli būtu iekārtoties eiroparlamentā, piķis normāls, ņifiga nav jādara. Bet nu nez kā sanāks, ar tiem plebejiem ble neko nevar zināt

Ha Ha
Ha Ha

Tiem, kas 20-mit un vairāk gadus nosēdējuši, vajadzētu piešķirt izdienas pensiju.

stulbais bondars
stulbais bondars

Kādu laiku pasēdēšu sievai uz kakla, ta redzēs.