Saeimas vairākums lemj nepalielināt Levita atalgojumu

Levits

Uzklausot Valsts prezidenta Egila Levita aicinājumu, Saeimas vairākums šodien lēma likumprojektā “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2021., 2022. un 2023.gadam” nepalielināt Levita atalgojumu.

Līdzīgu priekšlikumu Saeimai, iespējams, būs jāskata, arī lemjot par 2021.gada valsts budžeta likumprojektu.

Sabiedrībai dedzīgi apspriežot Levita atalgojuma plānoto palielinājumu krīzes laikā, Valsts prezidenta kancelejas vadība nosūtīja vēstuli Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram (AP), rosinot Levita atalgojumam 2021.gadā tomēr nepiemērot ikgadējo indeksāciju.

“Ņemot vērā pašreizējo situāciju, ko negatīvi ietekmējusi Covid-19 vīrusinfekcijas izplatība, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Levita vārdā rosina Valsts prezidenta atalgojumam 2021.gadā nepiemērot ikgadējo indeksāciju un saglabāt to 2020.gadā noteiktajā apmērā,” norādīja prezidenta birojā.

Līdz ar Saeimas lēmumu Valsts prezidenta mēnešalga nepieaugs par 300 eiro, kā tas bija paredzēts iepriekš.

Atgādināsim, ka pirms tam sabiedrības pārstāvji vērsās pie Valsts prezidenta ar vaicājumu – vai patiešām tas būtu ētiski – paaugstināt atalgojumu Valsts prezidentam un augstākajām amatpersonām laikā, kad iedzīvotāju vairākums spiesti sajozt jostu un uzņēmēji cīnās par biznesa dzīvību (ŠEIT vairāk).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
arvars
arvars

algu ???!!!! es viņu vismaz pusgadu neesmu ne redzējis ne dzirdējis.. Kur viņš ir , mūsu prezidents ?

droška
droška

sekos atriebība- sitīs pa augstskolām, kur joprojām v;el kaut ko māca par ētiku Nekādas politkontroles, pilnīgs bardaks un tad šāsitādi pusmačīti vēl saskrien parlament;ā. Drošākie jau ar to nepabeigto vidējo izglītību