Saeimas vairākums izlemj nepildīt ST spriedumu par ATR neatbilstību Satversmei un atbalsta Varakļānu iekļaušanu Rēzeknes novadā

Saeimas sēžu zāle
Foto: Saeima.lv

Izskatot priekšlikumus grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, Saeimas sēdē klātesošo deputātu vairākums pirmdienas vakarā, ignorējot Satversmes tiesas spriedumu (ST), atbalstīja Varakļānu iekļaušanu Rēzeknes novadā, taču, lai šāds lēmums tiktu pieņemts, vēl jānobalso par visu likumprojektu kopumā.

Attiecīgo priekšlikumu iesniedza deputāti Edmunds Teirumnieks (NA), Janīna Kursīte, Janīna Kursīte-Pakule (NA), Juris Rancāns (JKP), Andris Kazinovskis un Jānis Tutins (S). Priekšlikums paredz, ka Murmastienes pagasts, Varakļānu pagasts un Varakļānu pilsēta tiek iekļauti Rēzeknes novadā.

Saeimas sēdes debatēs izskanēji pretēji viedokļi, vai ir pieļaujams, ka Saeima balso pretēji tam, kā iepriekš ir lēmusi ST.

Vēl šodien Saeima gan konceptuāli bija atbalstījusi likumprojektu par Varakļānu pievienošanu Madonas novadam.

Saeima pirmdien vēl nepieņēma gala lēmumu par Varakļānu nākotni un nodeva attiecīgos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā atpakaļ atbildīgajā Administratīvi teritoriālās reformas komisijā.

Pēc Satversmes tiesas sprieduma, ka Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam neatbilst Satversmei, Centrālā vēlēšanu komisija jau ir apturējusi iepriekš paredzēto pašvaldību vēlēšanu norisi Rēzeknes novadā un Madonas novadā.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs Juris Pūce (AP) atteicās prognozēt, kādu gala lēmumu šajā sakarā varētu pieņemt parlaments, tomēr atklāja, ka situāciju, “kad Saeima frontāli balso pret Satversmes tiesas lēmumu”, neuzskata par normālu.

Kā zināms, ST piektdien, 28.maijā, atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei – skatīt video:

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ivars Stalbe
Ivars Stalbe

Jūs tiešām esat nepārspējami. Izbaudīt vēl jums doto laiku tur,jo drīz ceru ka nāks beidzot cilvēki kas varēs visus 4 gadus labot tikai jūsu kļūdas,un domāju ka ne tikai 4 gadus bet vairāk. Bet jums paldies ka parādījat ka nevajag valdībai strādāt. P.S. tā ka pārsvarā jus esat vīriešu kārtas parstavji(deputati) tad zinat ka tagad vajag daudz celtniekus,iesaku aizdomāties.

apakšbeka
apakšbeka

nu ja mūsu tiesnese ir ar simpātijām pret varav,,,,,,iksnēm,tad saeimai ir jādomā vai pildīt pielemto.var gadīties,ka viņa nospriež vēl kaut ko….

Zvaigzne
Zvaigzne

Kolosāli! Kad visi Latvijas pilsoņi varēs arī nepildīt tiesas spriedumus?! Viens likums- viena taisnība visiem!

vidū
vidū

Kāpostgalvu izlase jau pati savā prāta- kam tai kaut kāda Satversme? Tas pats jau ar jauno augstākās izglītības likumu šuplinskas -ašerādenea divjūga pilnīgu postažu nes, bet podziņas tik žmiedz uz nebēdu Īpašā izlase – tādus jau paši pastalnieki savēlēja, kā labākos no sava vidus