Saeimas priekšsēdētājai Mieriņai sarunās ar ārzemju partneriem būs nepieciešams tulks

Daiga Mieriņa

Jaunajai Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS) sarunās ar ārzemju partneriem būs nepieciešams tulks.

Intervijā TV3 raidījumā “900 sekundes” Mieriņa atzina, ka viņai trūkst pieredzes darbā pie diplomātisko attiecību veicināšanas, jo līdz šim viņa pamatā strādājusi ar iekšpolitikas jautājumiem.

Uz jautājumu par svešvalodu zināšanām Mieriņa sacīja, ka sarunās ar ārzemju partneriem viņa izmantos tiesības runāt latviešu valodā. Jautāta, vai tas nozīmē, ka viņai būs nepieciešama tulka palīdzība, Saeimas spīkere atbildēja apstiprinoši.

Mieriņa sola būt atklāta un atvērta sarunām ar dažādām ieinteresētajām pusēm. Viņa labprāt sāktu darbu ar nevalstiskajām organizācijām un sabiedrības pārstāvjiem, jo Saeimas prestižs un uzticība tai nav augstā līmenī, tāpēc jāstrādā, lai cilvēkiem Saeimas lēmumi taptu skaidrāki un pieņemamāki.

Kā informēts, Mieriņa aizvadītajā nedēļā Saeimas priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta pēc tam, kad koalīcijas partneri balsojumā izgāza iepriekš pieteikto kandidātu, Mieriņas frakcijas biedru Gunāru Kūtri (ZZS). Par Mieriņu nobalsoja 55 parlamentārieši: ZZS, “Jaunās vienotības” un “Progresīvo” deputāti, kā arī vairāki no frakcijas “Latvija pirmajā vietā”, piemēram, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ainārs un Ričards Šleseri. Pret Mieriņu balsoja 34 parlamentārieši.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vācu franču sīpoli
Vācu franču sīpoli

Vai cik liela problēma. Kur tad mums tie lielie spāņu, franču, itāļu un vācu valodas runātāji? Nav mazliet jau autors aizmirsis, ka angļu valoda pašlaik ES ir pārstāvēta tikai Maltā. Kā normāls cilvēks uzaicinās tulku un runās.

Jefiņš
Jefiņš

Pasauks rozā papagaili un viņš visu norunās kundzes vietā.

Darate
Darate

Cik klasītes tad varaskarai damītei izdevās pabeigt? Nu neizdevās. Bet Petravica gan visās valodās īpaši spējīga pēc tās kaieļu milas epopejas. Varbūt te ir ko pārņemt?

Kauns
Kauns

par šo lauķeni , taču liekat atpakaļ Smiltēnu !

Asais
Asais

Šito pāķeni sūtīt prom no tā amata! Ja nemāk runāt angļu, vācu, vai franču valodās , viņai tajā amatā nav ko darīt!

Valodas jautājums
Valodas jautājums

Bet te taču ir Latvija? Priekš kam latvijā būtu jāzin angļu valoda? Tam tulks ir domāts. Ar līdzīgiem saukļiem krievu valodu grib aizliegt, lai cilvēki nesaprastu citu viedokli, tikai vietējos melus un propagandu. Dīvaini sanāk, latvietim savā zemē ar līku muguriņu jāmācās pasaulē lielākā kolonizatora valoda. Labi es saprotu valodas ir jāzin, bet te paši nonāk pretrunās

klau, bet
klau, bet

nupat, taču šiem palielināja algas, lai “superspeciālisti” neaizplūstu uz privātstruktūrām, kā arī, lai “auKstās klases” speciālistiem būtu konkurētspējīgs atalgojums.
Rezumējums – algas ir, speciālistu – ?

vinnijs puks
vinnijs puks

Tātad nav kompetences ieņemt šo amatu, kārtējā Nothing special

Uldis
Uldis

Paldies :D Par misteru Nothing Special jau bija piemirsies :D

Gada glezna
Gada glezna

>> vinnijs puks || Kārtējais nejēgas komentārs, jo netieši domāta tikai viena valoda. Acīm redzot šīe nejēgas iedomājas, ka ar francūžiem, spāņiem un arābiem obligāti jārunā tajā vienīgajā svešvalodā, kurā varbūt nejēga prot buldurēt.

Pundurnpoleons
Pundurnpoleons

Pie mums visiem jārunā caur tulku, lai kaut ko man kaitīgu nesarunā.

NLO
NLO

Ja nopietni, nevajadzēja uzņemties (uzticēt) amatu cilvēkam, kura kvalifikācija acīmredzami nav pietiekama. Tas met ēnu ne tikai uz ZZS, bet arī Saeimu, galā arī uz valsti.