Saeimā vispirms četras stundas runā par cirku, bet tikai pēc tam par cilvēktiesībām

cilvēktiesības

Joprojām aktuāla problēma ir lielais skaits cilvēku, kuri dzīvo uz nabadzības sliekšņa. To ceturtdien Saeimā uzsvēra tiesībsargs Juris Jansons, iepazīstinot parlamentu ar savu ikgadējo ziņojumu. Tomēr tautas kalpiem acīm redzami aktuālāks šķita jautājums par aizliegumu cirka izrādēs izmantot savvaļas dzīvniekus, jo tiesībsarga ziņojums Saeimas sēdes darba kārtībā bija iekļauts kā pēdējais punkts.

Vairāki opozīcijas deputāti aicināja to mainīt un uzklausīt tiesībsargu sēdēs sākumā. Ierosinājums ar balsu pārsvaru tika noraidīts. Tāpēc tiesībsargam sava uzstāšanās bija jāgaida aptuveni četras stundas. Debatēs pēc Jura Jansona runas deputāti līdz ar to pauda viedokli lielākoties nevis par cilvēktiesībām, bet par Saeimas attieksmi pret tiesībsargu.

Kā norāda deputāts Mārtiņš Šics savā twitterkontā, “pustukšā Saeimas sēžu zāle tiesībsarga ziņojuma laikā ir deputātu cinisks vēstījums tautai par neieinteresētību Latvijas cilvēku vajadzībās”.

Tiesībsarga ziņojums ir vairāk nekā trīssimt lappušu biezs. Tajā aptverts ļoti plašs tematu loks, sākot ar bērnu tiesībām un beidzot ar labas pārvaldības principu ievērošanu valsts pārvaldē. Ar ziņojuma būtību Juris Jansons deputātus iepazīstināja no Saeimas tribīnes. Viņš uzsvēra, ka joprojām pārāk maz tiek darīts, lai mazinātu nabadzību.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka sēdes darba kārtību nosaka Kārtības rullis. Tiesībsargam bijis zināms, ka viņš uzstāsies kā pēdējais, LNT Ziņām norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Foto: Twitter/Mārtiņš Šics

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar