Saeima nolemj izdot Jurašu kriminālvajāšanai

Jurašs

Saeimas vairākums atbalsta Ģenerālprokuratūras aicinājumu izdot kriminālvajāšanai deputātu Juri Jurašu saistībā ar kriminālprocesu par valsts noslēpuma izpaušanu. Šādu lēmumu atbalstīja 73 deputāti, pret bija 17 parlamentārieši.

Saeima ceturtdien, 31.janvārī, nolēma piekrist kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13.Saeimas deputātu Juri Jurašu.  

Saeima lēmumu par piekrišanu kriminālvajāšanai pieņēma pēc Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma uzklausīšanas, ko parlamentam sniedza komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule. Ar iesniegumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret J.Jurašu Saeimā vērsās Ģenerālprokuratūra.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto, par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanai, kratīšanas izdarīšanai pie viņa vai citādai personas brīvības ierobežošanai Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Pret Juraša izdošanu balsoja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāti, Aldis Blumbergs (KPV LV) un Artuss Kaimiņš (KPV LV), savukārt balsojumā nepiedalījās Inguna Rībena (VL-TB/LNNK) un Jūlija Stepaņenko.

Pārējie deputāti no “KPV LV”, “Jaunās Vienotības”, “Saskaņas”, nacionālās apvienības, Zaļo un zemnieku savienības, “Attīstībai/Par!”, kā arī pats Jurašs balsoja par izdošanu.

Uzreiz pēc Juraša izdošanas, viņš pameta sēžu zāli, jo kriminālvajāšanai izdotie deputāti nedrīkst piedalīties Saeimas sēdēs.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Dīvaina tik strauja vekora maiņa! Tāda var notikt, ja pastāv kādas garantijas pozitīvam atrisinājumam.

mitjka
mitjka

kāds ir jura juraša dzives gājums ( CV ) pēc policijas akdēmijas beigšanas ???