Saeima izdod Kaimiņu kriminālvajāšanai

Kaimiņš

Saeima atbalstījusi lēmumprojektu par deputāta Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai saistībā ar aizdomām par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu.

Par deputāta izdošanu kriminālvajāšanai balsoja 67, pret bija 19, bet balsojumā nepiedalījās 11 deputāti.

Prokuratūra plāno celt apsūdzību Kaimiņam par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu.

Opozīcijā visi par vienu, bet koalīcijā viens otram dur dunčus mugurā

Atšķirībā no Saeimas opozīcijas, kur visi stāv par vienu, koalīcijā viens otram dur dunčus mugurā, vērtējot koalīcijas partneru rīcības attiecībā uz jautājumu par viņa izdošanu kriminālvajāšanai, uzsvēra deputāts Artuss Kaimiņš.

Kaimiņš, izklāstot lietas apstākļus, pievērsās arī attiecībām koalīcijā un “komandu”.

Politiķis atklāja, ka tad, kad koalīcijai pietrūka balsu, lai atlaistu Rīgas domi, lēmumprojekta referents Raivis Dzintars (NA) pats sūtījis automobili pakaļ Kaimiņam uz slimnīcu, lai viņš varētu ierasties Saeimā un nobalsot.

“Pirms gada guļu slimnīcā, esmu apdedzis un Dzintars sūta savu šoferi pakaļ, lai es braucu uz Saeimu balsot par Rīgas domes atlaišanu, jo viena balss bija vajadzīga. Atbraucu ar katetru kājās un tad aizbraucu. Pagāja gads, un tagad pats esat gāzētājs, lai ātrāk izskata lietu,” stāstīja Kaimiņš.

Viņu izbrīna arī Mandātu komisijas locekļa, “Jaunās vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja Ainara Latkovska uzskats, ka jautājums par Kaimiņa izdošanu viņam atgādinot “Šlesera jautājumu”.

“Arī “Attīstībai/Par!” deputāts man teica, ka atbalsta mani un redz, ka lieta ir dīvaina, taču atzīst, ka nevar balsot citādāk, jo ir frakcijas lēmums,” sacīja Kaimiņš.

Deputāts arī pastāstīja, ka politiķis, jurists Andrejs Judins esot teicis Kaimiņam, ka lieta esot “ēnaina” un tā nedarot godu prokuratūrai. “Bet tad Judins pats sākt zvanīt deputātiem un vākt balsis manai izdošanai,” piebilda Kaimiņš.

“Ar ko koalīcija atšķiras no opozīcijas? Opozīcijā visi stāv par vienu. Bet koalīcijā mēs visur tev sadursim dunčus, pakārsim un nesīsim nākamo,” attiecības valdošo partiju vidū raksturoja Kaimiņš.

Kaimiņš arī uzsvēra, ka ar lietas materiāliem Saeimā iepazinās vien 21 deputāts, un pārējie to nav izdarījuši, bet lems par viņa izdošanu kriminālvajāšanai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Oki
Oki

Viss ok. Lai paņem priekšā šito klaunu. Redzesim, kas būs. Neko ļaunu nenovēlu, bet tas stulbums ko viņš tur darījās sākumā kā bumerangs atgriezās.

Verners Pudāns
Verners Pudāns

Saeimas” noderīgie idioti” nobalsoja PAR

Artuss
Artuss

Tagad Kaiņš apvainojies. Visi vainīgi,sadurta pilna mugura ar nažiem .Opzīcija vienota. Koalīcija uz kuru pats tiecās slikta Lembergs vainīgs. Tikai ne pats. Pats ir kā stikliņš .Gan no āra ,gan no iekšas.

latvietis
latvietis

Tas nav smuki. Ir daudzi citi, kurus varēja nodot vajāšanai.