Sabiedrības nokauninātais Levits pamēģinās izlikties, ka nekādu algas pielikumu nemaz nav gribējis

Egils Levits

Valsts prezidenta kancelejas vadība nosūtījusi vēstuli Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram. Tajā Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis ir vērsies pie M. Bondara saistībā ar Valsts prezidenta kancelejas iesniegto 2021. gada budžeta pieprasījumu.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, ko negatīvi ietekmējusi Covid-19 vīrusinfekcijas izplatība, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs valsts prezidenta vārdā rosina valsts prezidenta atalgojumam 2021. gadā nepiemērot ikgadējo indeksāciju un saglabāt to 2020. gadā noteiktajā apmērā.

Kā zināms, lai nodrošinātu vienotu atlīdzības sistēmu un valsts augstāko amatpersonu atlīdzības apmēra samērojamību un atbilstību Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteiktajiem mēnešalgas noteikšanas principiem, ikgadēji budžeta pieprasījumā valsts prezidenta mēnešalgas apmērs tiek pieskaņots citu valsts augstāko amatpersonu -– Ministru prezidenta, ministru, valsts kontroliera, tiesībsarga, citu Saeimas iecelto un ievēlēto amatpersonu mēnešalgas izmaiņām saistībā ar ikgadējo indeksāciju.

Indeksācija tiek balstīta uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 4. panta otro daļu, paredzot valsts institūciju amatpersonām un darbiniekiem mēnešalgu noteikt, izmainot bāzes mēnešalgas apmēru atbilstoši aprēķinātam valstī vidējās darba samaksas pieaugumam un piemērojot attiecīgu koeficientu.

Ievērojot līdzšinējo praksi valsts prezidenta mēnešalgas saskaņošanā ar citu valsts amatpersonu mēnešalgu izmaiņām un ņemot vērā, ka šāda indeksācija attiecībā uz minētajām amatpersonām jau ir iekļauta Saeimā iesniegtajā 2021. gada budžeta projektā, Valsts prezidenta kancelejas budžeta 2021. gadam pieprasījumā tika iekļauta arī valsts prezidenta atlīdzības ikgadējā indeksācija.

Par valsts augstāko amatpersonu, to starpā valsts prezidenta atalgojumu un reprezentācijas izdevumiem lemj Saeima, pieņemot ikgadējo valsts budžetu.

Tostarp sabiedrība ir neizpratnē par Valsts prezidenta atrautību no realitātes (ŠEIT plašāk).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Alise
Alise

Jā, nu tādi jau pielikumu, kādus 500 eiro, varēs ziedot kādā labdarības maratonā…

kalašnikovs
kalašnikovs

Tautu var mērdēt badā, bet amatpersonām ie jāēd trekni!

Hujevits
Hujevits

feisītī jau bija no vecajām avizem kur žīds senāak bija terejis valsts piķi. tviterī bijušais zurnalists kirsbalts arī to paracis, ka 2000 latus mēnesī pieprasījis žīds par sava dzīvokļa apmaksāšanu. Preteklis

Mjaa
Mjaa

Ōperatīvi !

Derdz
Derdz

Kāpēc ne, internetā redzams ka staigā bez maskas

Bajārs
Bajārs

Levits man vienaldzīgs, bet par maskām runājot, to ir jēga nēsāt vienīgi vietās, kur saskarsme ar citiem ir ļoooti tuva.

lomas
lomas

Patiešām jākaunās, ka valsts prrezidenta alga iz masāk nekā trešdaļan o tā ko valsts no valsts maksā daz”adu d;anīšu klubiņu un dāmu komiteju tantukiem politieceltajos amatos. Kur tad vēl tas neiedomājamais padmoju čļenu un īpašo padomnieku skaits ar dubultām algām salīdzinājumā ar prezidentu. Ko tadarīsi, ja tāda ir t;a 100 kāpostgalvu izlase, kura aizņemta ar lezbiešu unmēdiju likumiem pašiedvesmojusies savā diimensijā prom no dzīves reālijā, Tād s jau ir tas pašu savēlētais galma teātris ar āktu izlasēm