Edgara Rinkēviča vadītā Ārlietu ministrija – nelikumīgu tēriņu rekordiste

Izvērtējot Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā budžeta izlietojumu, Valsts kontrole secinājusi, ka ministrijas šos līdzekļus izlietojušas arī citām vajadzībām.

Kā spilgtākais piemērs minēta Edgara Rinkēviča vadītā Ārlietu ministrija, kurai atvēlēta vairāk nekā puse no prezidentūrai piešķirtajiem līdzekļiem. Piemēram, Krievijā izremontēts vēstniecības policistu dzīvoklis, pirktas automašīnas vēstniecībām Japānā, Norvēģijā, Baltkrievijā un citur. Tāpat arī pirktas mēbeles, elektropreces un citas lietas, kuru iegādei līdzekļi nebūtu jāņem no prezidentūrai paredzētā budžeta.

Tāpat Valsts kontroles ieskatā bez pamatota un detalizēta izvērtējuma Ārlietu ministrija vienojusies par nomas maksas palielinājumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai Latvijas pārstāvniecībai Eiropas Savienībā. Tādējādi samaksāts par 169 000 eiro vairāk, nekā faktiskie apsaimniekošanas izdevumi.

Tostarp pilna aina par tēriņiem un to atbilstību šim projektam būs redzama jūnija beigās, kad Latvija nodos prezidentūras grožus Luksemburgai, norādījusi Valsts kontrole.

 

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stasis
Stasis

Mēs varam būt lepni par to, ko līdz šim esam sasnieguši, šodien par godu valsts svētkiem rīkotajā pieņemšanā teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Tiesaat
Tiesaat

Bez tiesas sprieduma visus naudas skerdetajus ar rinkevicu prieksgalaa.

valstiskais tiesiskuma kalambūrs
valstiskais tiesiskuma kalambūrs

Ja nav atbildīgo nelikumīgiem tēriņiem, tātad nav arī nelikumības.
Ja nav cietušo, nav arī nozieguma sastāva.