Reirs atstādina no amata VID vadītāju Jaunzemi

Ieva Jaunzeme

Finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”) izdevis rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes atstādināšanu.

Paziņojumā medijiem Finanšu ministrija skaidroja, ka rīkojums ir izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturēšanām VID Muitas un finanšu policijā, kā arī VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku darbinieku aizturēšanām.

“Tas, kas ir noticis, ir nebijis gadījums. Ir aizturēta organizēta noziedzīga grupa, kas sastāv no augsta līmeņa VID darbiniekiem. Aizturētie, kuriem tiesa ir piemērojusi apcietinājumu, nav nekādi zema līmeņa inspektori vai kāds atsevišķs muitnieks, tās ir ļoti augsta līmeņa amatpersonas, kas strādā tiešā pārvaldes direktora vadībā, kurš savukārt pakļaujas tieši ģenerāldirektorei. Noziegumi, par kuriem šīs amatpersonas ir aizturētas, arī ir paši nopietnākie, kādus amatpersona vien var pieļaut. Šādā situācijā nav iedomājams, ka iestāde varētu izlikties, ka nekas nav noticis un turpināt mierīgi strādāt tālāk,” paziņojumā citēts Reirs.

Dienesta pārbaudē, izvērtējot VID ģenerāldirektores Jaunzemes rīcību, ir secināts, ka tā ir vērtējama kā amata pienākumu, konkrēta rīkojuma vai uzdevuma nepamatota nepildīšana vai novēlota, nolaidīga vai nekvalitatīva pildīšana. Tā rezultātā, iespējams, ir nodarīts būtisks kaitējums valsts interesēm, norādīts ministrijas paziņojumā.

Par VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītāju tiks iecelta ģenerāldirektores vietniece, Informātikas pārvaldes direktore Indra Kārkliņa.

Reirs arī uzdevis lemt par VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora Kaspara Podiņa atbildību un atstādināšanu uz pārbaudes laiku.

Arī tas tiek pamatots ar KNAB aizturēšanām VID Muitas un finanšu policijā.

“Šādi noziegumi ir varējuši notikt tikai lielu trūkumu iekšējās kontroles mehānismos un uzraudzībā dēļ. Ir nepieciešama detalizēta izmeklēšana par to, kā kaut kas tāds iestādē ir iespējams, tāpēc es esmu pieņēmis lēmumu no šodienas atstādināt VID ģenerāldirektori no amata pienākumu pildīšanas,” norādīja Reirs.

Ministrs arī vērsa uzmanību, ka VID ģenerāldirektore iepriekš divas reizes ierēdņa novērtēšanā ir saņēmusi zemu novērtējumu. Iepriekš Reirs bija izteicis rājienu Jaunzemei par to, ka nav rosinājusi disciplinārlietu pret VID amatpersonu par to, ka viņa 2019. gadā sarīkojusi darba sanāksmi attālināti, nevis klātienē. VID ģenerāldirektore vērsās tiesā, kura apmierināja Jaunzemes pieteikumu par viņai piemērotā disciplinārsoda atcelšanu. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Tīri populistisks gājiens no Reira puses, lai imitētu darbību. Pēc analoģijas tagad derētu atlaist visu to valsts struktūrvienību vadītājus, kuru pilnvaru laikā kāds no viņu darbiniekiem ir pieķerts šādos smagos noziegumos.

Rezumē
Rezumē

Izskatās, ka balts un pūkains te nav neviens. Katrai pusei ir savas intereses. Ne tajā VIDā ir bijusi kārtība , ne Finanšu ministrija ir bijusi uzdevumu augstumos,

zeme
zeme

biedzot

vēl nepriecājaties
vēl nepriecājaties

Labs sākums, bet nevajag piemirst- sievetēm ir tiesības!

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Cik korumpanti ir noķerti Finanšu ministrijas aparātā, Finanšu ministrijas tiešās pakļautības iestādēs, uzņēmējsabiedrībās, teiksim, tādā kā Augstsprieguma tīkli? Neviens! Kāda laime, ko? Nav korupcija, nav dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, finanšu ministra padomnieki, birojā strādājošie censoņi tīri kā bērna asaras, Reirs visus izkontrolējis, Reirs no korumpantiem atbrīvojies vēl pirms ietikšanas ministra amatā…Reir, komjaunieti no VEF, Jūs esat pāršāvis pār strīpu, draudziņ!

Andris
Andris

vienkārši Reira pirmsvēlēšanu izdarības !

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Tikai tad, kad VID pr-ka amatā tika apstiprināta Janzeme, VID sāka attīrīties no korumpētiem VID darbiniekiem. Tā vietā, lai pateiktu paldies Jaunzemei, ka nav piesegusi, nav likusi šķēršļus, sadarbojusies ar KNAB, finanšu ministrs Reirs burtiski izrēķinās ar godprātīgu iestādes vadītāju. Mēs varam tikai minēt, kādēļ Reirs tā rīkojas, ļaunas mēles meļš, ka Reirs ar tai aizturēto bandā ierakstījies. Īsi sakot, Reir, negrābsties gar iestāžu vadītājiem, kuru iestādēs attīrās no korumpantiem!

nu nu
nu nu

tas Reirs dabūs trūkties! Ar Levitu neapspriedies!

stulbais idiots
stulbais idiots

Jaunzeme nepatika miškas uļmana drauģelim lato lapsam. Tas nozīmē, ka viņa bij labs priekšnieks

Jēpis
Jēpis

Vina bija skaista Aita