Reinbahs atkal tiesāsies ar Rīgas domi; opozīcija prasa vicemēra Ķirša demisiju

Vitālis Reinbahs
Ar Staķa rīkojumu no amata atstādinātais RD Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs

Vitālijs Reinbahs atkal vērsies tiesā, lai pārsūdzētu Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (A/PAR) lēmumu par viņa atstādināšanu no Satiksmes departamenta direktora amata, vēsta TV3 Ziņas.

”Nu šeit pat neprasās mans vērtējums, jo par atstādināšanu un par visām disciplinārlietām šīs lietas ”figuranti” – Ķirša kungs un Knoka kungs – atzinuši un apliecinājuši, ka tās ir safabricētas,” uz TV3 Ziņu korespondenta lūgumu komentēt situāciju, atbildēja Reinbahs.

Šādus apgalvojumus Reinbahs var paust laikrakstā “Diena” publicēto Reinbaha, Rīgas vicemēra Viļņa Ķirša un domes izpilddirektora padomnieka Māra Knoka sarunu ierakstu dēļ. (Par Rīgas domes vadības apšaubāmajām metodēm, ar kādām tika panākta Reinbaha atstādināšana, varat lasīt ŠEIT : Ierakstītas sarunas atklāj apšaubāmas metodes jaunās Rīgas domes vadībā – Puaro.lv ) Tajos skaidri saprotams, ka Reinbaham piedāvāts cits amats citā domes struktūrvienībā, tādējādi izvairoties no jauna disciplinārsoda un atstādināšanas.

”Ķirša kungs tiešā veidā pateica – ”Vitālij, man iebildumu pret tavu darbu nav, bet uz mani spiež, man vajag šo amatu”. Faktiski es biju nostādīts tādā situācijā, ka man bija tikai divas izejas – vai nu piekrist, vai cīnīties,” piebilst Reinbahs.

Pats Ķirsis sarunu autentiskumu nenoliedz, taču stāsta, ka tās notikušas vēl pirms tika saņemts trauksmes cēlēja ziņojums par iespējamajiem Reinbaha pārkāpumiem. Vicemērs arī nenoliedz, ka disciplinārlietu pret Reinbahu izbeigtu, ja viņš piekristu amatu rotācijai.

”Disciplinārlietas ir piedienīgas tam amatam, kurā viņš ir. Ja viņš aizietu uz citu, kur viņš varbūt varētu tikt galā labāk, par ko es arī neesmu pārliecināts, jo tad jau tām lietām nav vairs nozīme,” TV3 Ziņām stāsta
Vilnis Ķirsis, Rīgas vicemērs ( “Jaunā Vienotība”).

Viņš ar Reinbaha darbu neesot apmierināts jau sen. Ziemā ielās valdījis haoss, neesot izstrādāts autostāvvietu izmantošanas plāns un nav izdarīti uzticētie uzdevumi.

Taujāts, kādēļ tik šķietami sliktam darbiniekam vispār piedāvāts cits amats, Ķirsis sacīja: ”Satiksmes departamenta vadītājam pēc būtības jābūt vizionāram, kurš skatās uz pilsētu un satiksmes politiku kopumā. Savukārt, tas amats, kur mēs piedāvājām aizrotēt, būtu diezgan konkrēts – jārealizē šāds projekts. to ir salīdzinoši vienkāršāk izdarīt, nekā tas pirmais uzdevums.”

Ņemot vērā izskanējušo informāciju par amatu tirgošanu, sarosījusies arī opozīcijā esošā “Saskaņa”. Viņuprāt, Ķirsim uz Reinbaha iespējamo pārkāpumu izmeklēšanas laiku no amata būtu jāatkāpjas, uzskata Konstantīns Čekušins, Rīgas domes partijas “Saskaņa” frakcijas vadītājs.

”Pamatojums tieši tas pats, kas ar Reinbahu, tāpēc, ka viņš var traucēt izmeklēšanai. Reinbahu atstādināja. Pilnīgi tas pats attiecas uz Ķirsi. Pilnīgi skaidrs, ka tas bija kā minimums neētiski. Līdz ar to, kamēr notiek izmeklēšana, viņam pašam vajag atkāpties.”

Pats Ķirsis gan pauž, ka viss bijis likumīgi un pamata atkāpties viņam nav. Tikmēr Reinbahs domes lēmumu par atstādināšanu jau pārsūdzējis tiesā. Jāatzīmē, ka vienreiz Reinbahu jau atstādināja tā brīža mērs Nils Ušakovs. Departamenta direktors tiesā uzvarēja un amatā atgriezās.

Reinbahs to pārsūdzēja tiesā un uzvarēja – 2019. gada martā tiesvedība tika izbeigta un Reinbahs atjaunots amatā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar