Ratnieks ievēlēts par Rīgas domes trešo vicemēru

Rīgas dome trešdien pa trešo vicemēru ievēlēja Nacionālās apvienības (NA) virzīto Edvardu Ratnieku (NA/LRA).

Pa Ratnieku balsoja 39 deputāti, bet pret bija trīs.

Jauna vicemēra izvirzīšana bija nepieciešama, jo Saeimā tika ievēlēts iepriekšējais vicemērs Edvards Smiltēns (LRA), kurš ir kļuvis par Saeimas priekšsēdētāju.

Veidojot Rīgas domes koalīciju, tika lemts, ka frakcija NA/LRA tiks pie vicemēra amata. Abas partijas vienojās, ka sākumā šo amatu ieņems Edvards Smiltēns, kurš pārstāv Latvijas Reģionu apvienību, bet vēlāk – Einārs Cilinskis. Šīs frakcijas vicemēra atbildības laukā tika iedalīti Rīgas un Pierīgas sadarbības jautājumi.

Cilinskis uzsvēra, ka Ratnieka izvirzīšana vicemēra amatam ir frakcijas lēmums, kuru viņš pilnībā atbalstot. Cilinskim pašam gan frakcijā, gan domē esot daudz pienākumu, kurus viņš turpinās pildīt.

Kā zināms, sākot darbu jaunievēlētajai Saeimai, būtiskas politiskās pārbīdes notika arī Rīgā un Pierīgā, jo pašvaldības pameta vairāki vietējo domju deputāti.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jancis
Jancis

Bāc, vēl viens NA jaunais censonis, kurš savu mūšu nekur nav strādājis! Es atceros ratnieku kā LU tur kaut kādas studentu pašpārvaldes vāvuļotāju un tālāk, kā saka, puisis aizgāja pa partijas līniju. Tagad arī- paskatieties viņa CV- Gerharda padomnieks (kādus padomus viņš var dot, ja dzīvu govi savu mūžu nav redzējis???), kaut kādos fondos..Es tāpēc nevaru balsot par NA, lai gan esmu visai nacionāli noskaņots, jo nespēju ar savu balsojumu virzīt visādus dzintarus, kolus, dombravas un tagad ratniekus, kuri no skolas sola uzreiz ielien deputātos, politiķos, padomniekos utt. Kādus padomus un kāda Rīgas attīstības vīzija var būt cilvēkam, kas mūžā… lasīt vēl »

Ušakovs
Ušakovs

Tu esi no mūsējiem. Piezvani man …

Olga
Olga

Bet glumie nacionāļi visi tādi , pelēcības !

Bole
Bole

Tagad visiem staķmietiņiem būs Latvijas karoga krāsas un sniegt tiks saglabāts uz ielām kā nacionālā bagātība. tautiski un politisi. Diskusijas būšot par Rīgas praida karoga papildināšanau ar nacionāliem simboliem

Vecmīlgrāvis
Vecmīlgrāvis

un kurš būs ceturtais un piektais vicemērs ?

Ha Ha
Ha Ha

Gaidām ceturto!