Rasnačam un Kozlovskim būs jāmeklē cits darbs

vēlēšanas
Foto: saeima.lv

Nākamajā Saeimas sasaukumā neiekļūs divi esošās valdības ministri, kuri kandidēja vēlēšanās.

Saeimā neiekļūs apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK pārstāvis, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kurš ir visvairāk svītrotais kandidāts partijas vēlēšanu sarakstā Rīgas apgabalā.

Tāpat Saeimā neiekļūs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš kandidēja no “Jaunās Vienotības” saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā. “Jaunā Vienotība” Rīgas apgabalā ieguva trīs deputātu vietas, bet Kozlovskis sarakstā bijis piektais populārākais deputāta amata kandidāts.

Svētdien rīta pusē bija šaubas par izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska izredzēm iekļūt nākamajā Saeimā, tomēr, apkopojot balsis no visiem vēlēšanu iecirkņiem, secināms, ka Šadurskis ticis ievēlēts nākamajā Saeimā.

Vēlēšanās nekandidēja “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK pārstāvis, vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Citiem esošās valdības ministriem ir sekmējies labāk un viņi ieņems vietas parlamentā. Atbilstoši vēlēšanu rezultātiem, Saeimā iekļūs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāti – Ministru prezidents Māris Kučinskis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (abi Vidzeme), veselības ministre Anda Čakša un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (abas Rīga), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Latgale) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zemgale).

Arī “Jaunās Vienotības” kandidāti, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Rīga), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Kurzeme) un labklājības ministrs Jānis Reirs (Zemgale) ir iekļuvuši nākamajā Saeimā.

Nacionālās apvienības kandidāte, kultūras ministre Dace Melbārde ir bijusi populārākā partijas sarakstā Rīgā un arī iegūs Saeimas mandātu.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar