“Rail Baltica” ķeza: Briškena vadītās SM gatavotie likuma grozījumi – savdabīgs likuma vairogs (alibi) ikvienam šai afērā iesaistītajam, arī pašam Briškenam

Briškens

RINGOLDS BALODIS, jurists, Saeimas deputāts

Satiksmes ministrija grasās likumā iestrādāt grozījumus, kas par ko beidzot būs atbildīgs Rail Baltic projektā. Ja pirmajā brīdi izklausās pat sakarīgi, tad faktiski tiks ar likuma normu atzīts, ka līdz šim atbildības nebija nevienam. Tāds ir patiesais mērķis šim viltīgajam solim.

Tas būs savdabīgs likuma “vairogs” (alibi) ikvienam šai afērā iesaistītajam, kurš varēs tikai norādīt uz šo likuma grozījumu sakot: “A ko es? Nē, nu tagad ir skaidrs, bet agrāk.. Agrāk nebija ierakstīts likumā.” Pa smuko, kā saka!

Tā būs visīstākā grēku indulģence vai “grēku atlaišana” ikvienam atbildīgajam. Arī Satiksmes ministram Kasparam Briškenam!

Sanāk, ka ar likumu tiks atzīs, ka “neviens un ne par ko” līdz šim nav bijis atbildīgs.

Kam tad tāds valsts pārvaldes iekārtas likums!? Kaķim zem astes vai!?

Starp citu, Briškena plāns, manuprāt, ir juridiski pārdomāts un perfekts. Redziet, viens un tas pats juridisks solis var būt ar atšķirīgām sekām. Ja tāds būtu pirms 10 gadiem, tad ok, taču tagad tas ir pavisam, pavisam cita lieta.

Atcerēsimies, ka tagad jau tiek meklēti vainīgie šai vislielākajā naudas izsaimniekošanas afērā… Un skaidrs, ka prokuratūra vien noplātīs rokas.

Un ko gan citu? Ir skaidrs, ka šādus grozījumus visticamāk izdabūs cauri. Un ar opozīcijas rokām… Ar tā paša “Apvienotā saraksta” rokām. Kāpēc? Nu padomājiet paši – kāds bars ar politiķiem ir bijis projekta laikā ”pie ruļļiem” – Māris Kučinskis (AS), Uldis Augulis (ZZS), Laimdota Straujuma (JV) un tā tālāk un joprojām. Tāda parlamentāras izmeklēšanas komisija vispār var iet bekot.

SM gatavo grozījumus “Rail Baltica” projekta īstenošanas likumā pārvaldības stiprināšanai – Puaro.lv

Satiksmes ministrija grasās likumā iestrādāt grozijumus, kas par ko beidzot būs atbildīgs Rail Baltik projektā. Ja…

Posted by Ringolds Balodis on Trešdiena, 2024. gada 21. augusts

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

13 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Seniors
Seniors
22 d. atpakaļ

Tas ir iemesls Briškena ļoti skaļai trakošanai ap vienu pārsniegto kilometru stundā. Viņam arī šajā jomā ir jāiet uz pamatskolu mācīties fiziku un aritmētiku. Svaigs riepu komplekts arī var šo 1 km/st pagādāt.

Debilais
Debilais
21 d. atpakaļ
Reply to  Seniors

Briškens ir meistars pakaļas piesegšanā, bet citam viņam prāta nepietiek.

Spējraisis
Spējraisis
23 d. atpakaļ

Latvijas valsts kapitālsabiedrību lielākā problēma ir ielikteņi, jeb ieliknīši. Tik amizanti ir skatīties kā viņi tur ar nopietniem ģīmīšiem sludina konkursiņus, lai pēc tam ieliktu ieliknīšus vai noderīgos idiotus, lai pēc tam kādu muļķīti kam sakāpis galviņā pamestu zem tanka. Ja tā forši savējos departamenta priekšniekos un citās augstās činās esi salicis no kā tad prasīsi atbildību. Filma Ceplis dublis Nr.3. Atrodiet muļķi uz kuru novelt vainu, un viss būs labi, savējie ielikteņi varēs turpināt saņemt aldziņas 100 000, eur gadā, bet kad prasa atbildību, tad iestājas amnēzija, līdzīgi kā Kulberga vadītajā izmeklēšanas komisijā. Rubesa forši pajautāja komisijas laikā “…… lasīt vēl »

Debilais
Debilais
21 d. atpakaļ
Reply to  Spējraisis

Rubesai jāatbild, ka izliks visu apskatei vainīgo negodprātību, alkatību, neprofesionālitati un nepiemērotību nevienam atbildīgam amatam. Tad viņa varēs iet slaucīt ielas.

Spējraisis
Spējraisis
23 d. atpakaļ

Ieliknīši

ērce
ērce
24 d. atpakaļ

Iesaistītos ir visus jāsauc pie atbildības. Nav vairs nekāda slēpšanās aiz “kolektīviem”.

ccVV
ccVV
23 d. atpakaļ
Reply to  ērce

dzīvo un ceri, lai dzīvē kam deri

Uldis
Uldis
24 d. atpakaļ

Šoreiz nopietns jautājums Siliņai. Briškens ir acīmredzamā interešu konfliktā vismaz uz izmeklēšanas laiku. Nav jāgāž valdība vai kas tamlīdzīgs, bet vai nebūtu vismaz pieklājības pēc Briškens jānoliek uz rezervistu soliņa vismaz pagaidām?

Spējraisis
Spējraisis
23 d. atpakaļ
Reply to  Uldis

Traks esi, tā jau valdību sagāzīsi, bet vēl taču budžets jāpieņem.
Līdz jaunam gadam tā arī ākstīsies.
Siliņa pie Dombura pašās beigās interesanti izteicās, ka nākošā gada pavasarī būšot jauni attīstības plāni, tikai tādā gadījumā, ja šī valdība vēl būs.
Tā kā vēl ziemas sezona bez izmaiņām.
Ļaujiet taču Briškenam piekārtot galus un atrast kādu grēkāzi

Jūda
Jūda
24 d. atpakaļ

puisīts te sadomājies tā pa smuko legalizēt visas iepriekšējās darbības un pasargāt visu iesaistīto kabatas un makus. Humāni, ja vien sabiedrība ir ar mieru par to visu maksāt. Izvēle jau te pašu savēlēto deputātu rokās – atzīt padomju varu un tās visvarenību, biedru nepieskaitāmību, universālo indulgenci vai tomēr ne tā.

One shot, two kills
One shot, two kills
23 d. atpakaļ
Reply to  Jūda

Varbūt nebūtu par skādi publicēt Briškena un viņa ģimenes locekļu adreses? Varbūt kādam entuziastam noder, ko?

Spējraisis
Spējraisis
23 d. atpakaļ

Adreses nē, radi nav vainīgi.
Bet amatpersonu deklarācijas gan ir interesanti palasīt. Varbūt puaro tās var nopublicēt, treknas algas pašam un roklaižām, ielikteņiem līdzskrējējiem.

zemnieks
zemnieks
23 d. atpakaļ
Reply to  Jūda

Nekādus “vairogus”.