Priekšvēlēšanu aģitācija tikai valsts valodā! Māra Zālīte un citi kultūras darbinieki aicina uz atbalsta zibakciju

Latvijas inteliģences aicinājuma parakstītāji aicina uz atbalsta zibakciju pie SEPLP biroja Meistaru ielā 10 2024. gada 20. maijā 13.00.

Lielu daļu latviešu inteliģences uztraukušas un bažīgus darījušas sabiedrisko mediju dīvainā uzvedība, paužot nodomu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā, ignorējot valsts valodas lietošanas likumu un paužot manipulatīvus apgalvojumus.

Jau publicējām izglītības un kultūras darbinieku atklāto vēstuli ar aicinājumu Latvijas Televīzijai atteikties no plāna rīkot Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu kandidātu debates krievu valodā, kurā kultūras ļaudis atgādina par Satversmi un Krievijas sākto karu Ukrainā (Izglītības un kultūras darbinieki atklātā vēstulē aicina plašsaziņas līdzekļus atteikties no plāna rīkot EP vēlēšanu kandidātu debates krievu valodā, atgādina par Satversmi un elementāru pašcieņu kara apstākļos – Puaro.lv).

Viena no atklātās vēstules parakstītājām – dzejniece Māra Zālīte sociālajos tīklos publicējusi aicinājumu vienoties latviešu valodas atbalstam:

Latvijā valsts valoda ir latviešu – to nedrīkst aizmirst!

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Nost okupācijas mantojumu, vienalga kādā kontekstā !

One shot too much
One shot too much

To aģitāciju varat sev iebāzt…. Labi, azotē. Tikpat neviens neskatās. Labāk paskaidrojiet, kāda vella pēc man jārunā krieviski , teiksim , veikalā vai pat bankā, jo tur pretī kaut kāds mūlāps ar nozīmīti ” JA IZ UKRAINI “? Kā tad TAS saskan ar kaut kādu tur valoas likumu?