Premjera amats: Āboltiņa soļo uz mērķi

Vakantais premjera amats tiks gūts, sagādājot ne vienu vien pārsteigumu: vakar partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē  vienīgā izvirzītā iespējamā «Vienotības» premjera amata kandidāte ir Solvita Āboltiņa. Jāpiebilst gan, ka gala lēmumu šajā jautājumā politiskais spēks pieņems līdz 28.decembrim.

«Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas izvirzīšana par Ministru prezidenta amata kandidātu vakar notikušajā partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē ir nepatīkams pārsteigums, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Pēc viņa domām, «Vienotības» vakardienas lēmums ir ne tikai nepatīkams pārsteigums, bet arī solis, kas apliecina, ka jauno valdību veidot vajadzēs uzņemties citam koalīcijas partnerim, proti, Zaļo un zemnieku savienībai.

Uz jautājumu vai arī VL-TB/LNNK varētu izvirzīt savu premjera amata kandidātu, Bērziņš atbildēja, ka partija pagaidām šo jautājumu nedomā izskatīt.

Kā vakar pēc kopsēdes žurnālistiem pastāstīja «Vienotības» valdes loceklis, Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, partija savu Ministru prezidenta amata kandidātu virzīs ar saskaņotu valdes un frakcijas lēmumu, kas tiks pieņemts līdz 28.decembrim.

Šadurskis skaidroja, ka balsojums būs atklāts un vārdisks. Šādu lēmumu «Vienotība» pieņems pēc Ziemassvētkiem, bet ne vēlāk par 28.decembri, kas ir datums, kad savu premjera amata kandidātu plāno izvirzīt arī «Vienotības» pašreizējie koalīcijas partneri Zaļo un zemnieku savienība.

Ja Āboltiņu atbalstīs partijas valdes un Saeimas frakcijas vairākums, tad «Vienotība» viņu oficiāli izvirzīs kā savu premjera amata kandidātu, turpretim, ja šāda vairākuma nebūs, tas nozīmēs, ka «Vienotība» atsakās no privilēģijas nosaukt savu kandidātu premjera amatam, klāstīja Šadurskis.

Kā liecina līdzšinējie «Vienotības» deputātu izteikumi, Āboltiņai varētu būt valdes un Saeimas frakcijas vairākuma atbalsts.

Vakar valdes un frakcijas kopsēdē neviens cits kandidāts Ministru prezidenta amatam netika izvirzīts. «Kandidātu izvirzīšana noslēgusies, un tā ir Solvita Āboltiņa,» norādīja Šadurskis.

Viņš informēja, ka apspriesti arī iespējamie koalīcijas modeļi, bet «taktisko apsvērumu dēļ» politiķis neatklāja šo informāciju. Līdzīgi Šadurskis atbildēja uz jautājumu par to, kā nodrošināt Āboltiņas kandidatūrai vairākuma atbalstu: «Tie ir taktikas jautājumi, kurus negribu apspriest.»

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zuze
zuze

nu nekas nebūs , saima tiks atlaista un jau valdību veidos saskaņa

Nu re
Nu re

Vareni!
Varēs par visu tautu paņirgāties.