Pulcēšanās pie pieminekļa otrdien Valsts policijai bija pārsteigums, atzīst Ruks

Armands Ruks

VP priekšnieks Armands Ruks Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” atzina, ka policija nebija saņēmusi signālus par cilvēku iespējamo pulcēšanos pie šī objekta otrdien. 

“Redzot, kā notikumi vakar attīstījās pie šī objekta Pārdaugavā, kas ir padomju režīma slavināšanas objekts, cilvēki, kas tur aizgāja, pauda attieksmi, raisot viedokļu saasinājumu gan uz vietas, gan sociālajos tīklos, faktiski radot apdraudējumu sabiedrības drošībai. (..) Iesaistot Speciālo uzdevumu bataljonu (SUB), sākotnēji veiktas pārrunas, ka ir jādodas prom. Tas netika uzklausīts. Tika aizturētas dažas personas un uzsākti pāris kriminālprocesi. Tad, kad neviens nereaģēja, SUB nostājās un veica cilvēku izspiešanu no objekta apkārtnes,” par notikumu attīstību otrdien stāstīja VP priekšnieks.

Ruks uzskata, ka situāciju saasinājusi 8. un 9. maijā pie pieminekļa sanesto ziedu aizvākšana jau agrā otrdienas, 10. maija, rītā. VP priekšnieka ieskatā sanestos ziedus ar traktoru novākt nevajadzēja, lai arī par parka teritorijas tīrību atbildīgā pašvaldības institūcija “Rīgas meži” apgalvo, ka ziedu aizvākšana noritējusi pēc iepriekš ar VP saskaņotā plāna. 

“Mēs nebijām plānojuši, ka varētu būt šāda aktivitāte. Ziedu novākšana tādā veidā, kā tas notika vakar no rīta, tas raisīja sociālo spriedzi noteiktajā sabiedrības daļā. (..) Vakar nebija organizatoriski veidots pasākums, cilvēki sanāca spontāni, (..) Problēma bija tā, ka lieli policijas resursi bija iesaistīti iepriekšējā dienā, nebija uzreiz pietiekami spēku, bet iesaistījām SUB, pašvaldības policiju.

Jāatzīst, tā nebija mūsu veiksmīgākā operācija. VP ir nozīmēta dienesta pārbaude, vērtējot mūsu amatpersonu rīcību.” pauda Ruks.

Tāpat Ruks norādīja, ka pie atbildības tiks saukti visi otrdienas sapulces organizētāji un viedokļu līderi. Viņš minēja, ka esot jau noskaidrotas vismaz četras atbildīgās personas. Viņš norādīja: “Pie atbildības tiks saukti viedokļu līderi, tie ir vismaz četri, kuri sākotnēji aicināja nākt cilvēkus atjaunot ziedu klājumu, tostarp Rosļikova kungs, Baraņņika kungs, vēl pāris, arī Latvijas Krievu savienības pārstāvji.”

VP priekšnieks arī sacīja, ka nākotnē varētu būt līdzīgi gadījumi; “Tā ir sabiedrības daļa, kas pauž šo prokrievisko attieksmi. Bezprecedenta gadījums, domāju, ka būs līdzīgi. Ir pilnīgi saprotama patriotiski noskaņoto cilvēku sašutums. Es pats esmu sašutis, es arī esmu Latvijas patriots. Man šis objekts nekad nav bijis pieņemams. (..) Linča tiesu mēs nevaram pieļaut, arī tie cilvēki, latvieši, kas tur bija aizgājuši un pauda protestu, jāsaprot, ka šim visam mērķis ir izraisīt masu nekārtības, iekšēju šķelšanos, kas būtu ļoti pa rokai gan ārējam, gan iekšējam ienaidniekam, to nedrīkst pieļaut.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Sarkanie nezvēri – komunisti, čekisti un sarkanarmieši – veica ilgstošu un sistemātisku latviešu tautas genocīdu. Tagad okupantu un kolonistu otpriski (pēcnācēji) kaut ko čīkst un īd par savām tiesībām. Tas ir pretīgi! Putina Krieviju tiesās tāpat kā Hitlera Vāciju! Nāks laiks un ”Russkij Mir” noziegumi taps atklāti un upuri vairs neklusēs. Krievija taps tiesāta. Un es aicinu krievus lūgt visus sev zināmos Dievus, jo tā diena ir tuvu… Ar necieņu pret sarkanajiem nezvēriem, Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-( Skolnieciņš® ™Skolnieciņš P.S. Un pareizticīgo baznīca kopā ar Bībeles viltus Dievu nepalīdzēs krievu totalitārisma pielūdzējiem aizbēgt no karmiskā soda! Dievi un Dievietes visu… lasīt vēl »

padomiskā domāšana
padomiskā domāšana

Ar savu vājību (piem., baidoties skolas latviskot), Latvijas varas iestādes tikai iedrošina krievnacistus.

žiemelis
žiemelis

Informācija pretvalstiskajā vidē ir jāiegūst SAB un VDD. Pēc tam jānodod VP. Ja tas tika darīts, tad vainīga VP. Ja SAB un VDD atslāba un informāciju nedeva vai neieguva, vainīgi viņi.