Policijas priekšnieks: Mēs gatavojamies [protestiem] diezgan rūpīgi; pie Ministru kabineta naktī uzsliets žogs

Žogs pie MK
Foto: Twitter/Breaking

Valsts policija, kā jau vakar vēstījām, mudina cilvēkus, kuri plāno piedalīties Rīgas centrā plānotajā protesta akcijā, neeskalēt situāciju, neapmierinošos jautājumus risinot miermīlīga dialoga ceļā. Acīmredzot, lai nodrošinātu valdības drošību, naktī pie Ministru kabineta ēkas uzsliets žogs, lai gan līdzšinējā informācija vēsta, ka par pulcēšanos pie Ministru kabineta ēkas neviens no piketu organizētājiem nav informējis.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks šorīt LTV raidījumā “Rīta panorāma” skaidroja, ka patlaban Rīgas dome ir saskaņojusi divu fizisku personu, kas sabiedrībā nav ļoti pazīstamas, pieteikumu protestam šovakar.

Policija mudina cilvēkus neeskalēt situāciju un jautājumus risināt miermīlīga dialoga ceļā

Valsts policija mudina cilvēkus, kuri plāno piedalīties Rīgas centrā plānotajā protesta akcijā, neeskalēt situāciju, dažādus jautājumus risinot miermīlīga dialoga ceļā. Par to plašāk šorīt “Rīta Panorāmā” runājām ar VP priekšnieku Armandu Ruku. https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/228176/intervija-ar-valsts-policijas-prieksnieku-armandu-ruku

Posted by LTV Ziņu Dienests on Trešdiena, 2021. gada 18. augusts

Taču uz mītiņu cilvēkus aicinājuši arī citi sabiedrībā zināmi cilvēki, skaidroja Ruks.

Par protestu 18.augustā un „Baltijas ceļu” 23.augustā – Puaro.lv

Pašreiz spēkā esošais regulējums ļauj protesta akcijās pulcēties vien 50 cilvēkiem, savukārt policijai ir bažas, ka cilvēku varētu sanākt vairāk, tādējādi pārkāpjot noteikumus. Par lielo interesi liecina interneta vidē veiktā izpēte.

“Ņemot vērā, ka aicināšana bijusi jau diezgan ilgstoša, mēs gatavojamies diezgan rūpīgi, aptverot dažādus drošības dienestus.

Valsts policija ir gatava dažādiem pasākuma attīstības scenārijiem,” skaidroja policijas priekšnieks, paužot cerību, ka latviešu tauta saprot, ka tikai miermīlīgs dialogs var risināt kādus jautājumus un ka nebūtu jāprovocē situācija.

Bažas rada nevis oficiālie protesta pieteikumi, bet gan cilvēki, kuri jau iepriekš “sevi pierādīja ne no labākās puses” – satraukums ir par viņu patiesajiem mērķiem, teica Ruks.

Valsts policija brīdinājusi, ka par piedalīšanos protestos var piemērot sodu līdz 2000 EUR.
Par piedalīšanos 18. augusta piketā policija var piemērot sodu līdz 2000 eiro – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
āmurs
āmurs

Baidās! No kā jābaidās “tautas varai”?