Par piedalīšanos 18. augusta piketā policija var piemērot sodu līdz 2000 eiro

Marija Golubeva
Iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/PAR)

Valsts policija savā lapā sociālajā tīklā Facebook publicējusi brīdinājumu, ka nesankcionēts pikets veicina vardarbības risku sabiedrībā.

VP paziņojumā teikts: “Valsts policijas un citu tiesībsargājošo institūciju rīcībā esošā informācija liecina, ka šo trešdien, 18. augustā, personas, kurām aizliegts rīkot piketu, plāno to darīt nesankcionēti.

Aicinām iedzīvotājus neļauties atsevišķu aktīvistu provokācijām, un nedoties uz šo piketu! Valsts policija saskata šajā nesankcionētajā pasākumā augstu vardarbības eskalācijas riska iespēju un par to brīdina iedzīvotājus.

Policija aicina arī pasākuma organizatorus atteikties no cilvēku pulcināšanas.

Konstatējot, ka tiek pārkāpti epidemioloģiskie drošības noteikumi vai tiek izdarīti citi pārkāpumi, policija būs gatava operatīvi reaģēt notikuma vietā. Turklāt pārkāpumi tiks fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem, un pārkāpējiem tiks piemēroti bargi sodi.

Likumsargi atgādina, ka gadījumā, ja nesankcionētais pikets notiks, un radīsies situācijas eskalācija, tiks vērtēta tā iniciatora atbildība. Tāpēc Valsts policija vēršas pie šī pasākuma iniciatora, brīdinot nepulcināt uz to iedzīvotājus! Stāvoklis sabiedrībā neatbrīvo cilvēku no atbildības. Visi pasākuma organizētāji ir identificēti un tiek brīdināti, ka gadījumā, ja tiks pārkāpti epidemioloģiskie ierobežojumi un tiks konstatēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, viņiem par to nāksies atbildēt likumā paredzētajā kārtībā.

Tāpat iedzīvotāji ir aicināti nepakļauties provokācijām un neiesaistīties citu personu iniciētās prettiesiskās aktivitātēs, kuras var apdraudēt cilvēku veselību, drošību un sabiedrisko kārtību! Notikuma vietā atradīsies policijas un citu drošības institūciju spēki, un pārkāpumi tiks fiksēti arī ar tehniskajiem līdzekļiem.

Gadījumos, ja tiks konstatēti epidemioloģisko drošības noteikumu pārkāpumi,

nesankcionētā piketa dalībniekiem var tikt piemērots sods līdz 2000 eiro.

Tāpat tiek atgādināts, ka alkohola lietošana sabiedriskā vietā ir aizliegta. Pie atbildības tiks saukti arī iedzīvotāji, kas atrodas sabiedriskā vietā tādā reibumā stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Atgādinām, ka par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām iestājas administratīvā atbildība. Savukārt par pretošanos vai uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, iestājas kriminālatbildība un par šādiem noziegumiem var tikt piemērota arī brīvības atņemšana.

Policija ar sadarbības partneriem ir gatava jebkurai notikumu attīstības gaitai un rīkosies atbilstoši likuma “Par policiju” noteiktajiem pienākumiem, uzdevumiem un tiesībām.

Sabiedrībā ir dažādi uzskati par vakcināciju, taču piedalīšanās pūļa pasākumos, kur var tikt apdraudēta sava un līdzcilvēku drošība, nav piemērots veids, kā paust savu viedokli.

Iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par plānotām provokācijām vai prettiesiskām aktivitātēm pasākuma laikā, ir aicināti par to informēt Valsts drošības dienestu, rakstot uz e-pastu: [email protected] vai zvanot pa diennakts tālruņa numuru 67208964! Savukārt par sabiedrisko kārtību un drošību apdraudošiem incidentiem pasākuma laikā aicinām informēt Valsts policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110!”

Policija brīdina: nesankcionēts pikets veicina vardarbības risku sabiedrībā Valsts policijas un citu tiesībsargājošo…

Posted by Valsts policija on Otrdiena, 2021. gada 17. augusts

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
āmurs
āmurs

Noziedzīgas varas struktūras, kuras jau sen nepilda funkcijas, kādas tai noteiktas ar likumu, atklāti nodarbojas ar iebiedēšanu un draud ar teroru. Mēdiju varas un muļķu zemes veiksmes stāsts?

Losis
Losis

Izrādās, ka neesam ne ar ko labāki par Baltkrieviju.

kalašnikovs
kalašnikovs

kārtējā karikatūra uz ministra amatu!

Kustība
Kustība

Tas demo- domats kā šleseriādes jaunās sērijas pirmais izjājiens vai tomēr abskurbušo sektantu demonstrēšanās kā noslēgums praida akcijām?

Vaira
Vaira

Golubaja varēs skriet pakaļ ar savu praida taurīti !

Aiga
Aiga

cilvēku tūkstoši , bez plakātiem un skaļām runām mierīgi staigās apkārt saemai 3 stundas, un nebūs pārkāpts likums par piketiem !

Idioti
Idioti

Uz kāda pamatojuma aizliegts miermìlīgs pikets , Satversme paredz vārda un pulcēšanās brīvību , vai nē Lewit !