Pīlēns būs “Zaļo”, Reģionālās apvienības un Liepājas partijas apvienotā saraksta premjera kandidāts

Partiju apvienības “Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu apvienība, Liepājas partija” (“Apvienotais saraksts LZP/LRA/LP”) ministru prezidenta amata kandidāts būs biedrības “Apvienotais Latvijas saraksts” iniciators, uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Partiju apvienība šodien arī atklāja vēlēšanu saraksta pirmos numurus. Rīgā ar pirmo numuru vēlēšanu sarakstā iekļauts Saeimas deputāts Didzis Šmits (LZP), kurš 13.Saeimā tika ievēlēts no partijas “KPV LV” saraksta, taču vēlāk no partijas izstājies, pēc laika kļūstot par Latvijas Zaļās partijas biedru. 

Vidzemē ar pirmo numuru startēs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (LRA), Zemgalē – Saeimas deputāts Edgars Tavars (LZP), Kurzemē – ekspremjers, Saeimas deputāts – Māris Kučinskis (LP), bet Latgalē – Juris Viļums (LRA).

Tavars un Kučinskis 13.Saeimā tika ievēlēti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, taču šogad ZZS Saeimas frakcija sašķēlās, Kučinskim un Tavaram pārtraucot sadarbību ar šo frakciju.

Viļums bija 12.Saeimas deputāts, kur iekļuva, startējot no Latvijas Reģionu apvienības saraksta (LRA). Kandidējis arī 13.Saeimas vēlēšanās, taču LRA neizdevās pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai parlamentā.

Trešdiens arī tika parakstīts sadarbības līgumu starp politisko partiju apvienību un Ulda Pīlēna iniciēto biedrību “Apvienotais Latvijas saraksts”, kurā pulcējušies dažādu jomu profesionāļi.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lembergs
Lembergs

Who the F…is Pīlēns?

Rēzija
Rēzija

Tu spēsi sabraukt pīlēnu.

Jezups
Jezups

Nodevēju partija!!!
Šmitam,Bergmani un Seskam tur nebij jābūt!!!

Ancuks
Ancuks

ar nulles pueredzi publiskā pārvaldībā un valsts administrēšanā.. bet tik ļoti gribas laikam jau tas vecums nāk un tiek meklēta jauna izpausmes forma

Pidžāks
Pidžāks

0 pieredze valsts pārvaldē nepasaka par personas spējām pilnīgi neko. FID bijusī vadītāja I.Znotiņa, šķiet, arī atnāca no privātā sektora bez valsts pārvaldes pieredzes, un kādi rezultāti! Latvija no pelēkās zonas paglābta, FID sakārtots, pat 1.vieta dabūta visu pasaules FID-u konkursā!

Teos
Teos

0 pieredze nebūs tikai tiem, kas jau tur ir pasēdējuši. To nemāca nekur. Bet Pīlēna partija nesimpatizē, par daudz blēži savākti.

Kimi
Kimi

Kur to blēźu nav?